Във видеообръщение пред двете камари на американския Конгрес украинският президент

...
Във видеообръщение пред двете камари на американския Конгрес украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски пред Конгреса на САЩ: Имам нужда да защитя нашето небе

Във видеообръщение пред двете камари на американския Конгрес украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден за помощ " против гибелта, която се сипе над Украйна от небето ".  " Ако е прекалено много да желая установяването на зона, неразрешена за полети, Украйна се нуждае от самолети и системи С-300 за противовъздушна защита ", сподели той. 

Като напомни историческата тирада на бореца за цивилен права Мартин Лутър Кинг " Имам една фантазия ", той заяви: " Имам една потребност: Да защитя нашето небе. Много ли е да желая, да се сътвори неразрешена за полети зона над Украйна, с цел да се спасят хората, с цел да не може Русия да тероризира нашите свободни градове? Прекалено доста ли желая? ", попита Зеленски,

Появата му на екрана в залата бе посрещната с бурни овации от станалите на крайници депутати от двете камари. Той насочи разгорещен апел към президента Джо Байдън и съдружниците на Съединени американски щати: " Имам потребност от вашето решение, от вашата помощ ".

" Знаете какъв брой доста зависи от опцията да се употребяват самолети на бойното поле, мощната авиация би трябвало да пази нашите хора, нашата независимост, нашата земя ", съобщи Зеленски. " Самолетите, които ще оказват помощ на Украйна и Европа, вие знаете, че са там, и ги притежавате, само че те са на земята, а не в украинското небе ", сподели той.

В обръщението си украинският президент съпостави ужаса от съветското нахлуване против страната му с Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.  " Спомнете си Пърл Харбър, ужасното утро на 7 декември 1941 година, когато небето ви бе почерняло от самолетите, които ви нападнаха ", сподели той, припомняйки въздушната офанзива, която вкара Съединени американски щати във Втората международна война.  " Спомнете си 11 септември - един ужасяващ ден през 2001 година, когато злото се опита да трансформира вашите градове, самостоятелни територии, в бойни полета ", сподели той. " Нашата страна претърпява същото всеки ден. " Той съпроводи речта си с фрагменти от разрушенията и тероризирането на мирни жители от съветските набези.  " Това е гнет, какъвто Европа не е виждала, не е виждала от 80 години ", съобщи Зеленски. В последния кадър се виждаха думите " Затворете небето " с призив за неразрешена за полети зона.

Украинският президент съобщи, че тази война не е единствено за неговата страна, само че и за " полезностите на Европа и света ".  " Обръщам се към президента Байдън. Вие сте водач на нацията, на вашата велика страна. Пожелавам ви да бъдете водач на света. Да бъдеш водач на света значи да бъдеш водач на мира ", сподели Зеленски, преминавайки на британски език за последния откъс от речта си.

Той прикани Съединени американски щати да наложат още наказания на Русия - срещу всички съветски политици, които поддържат войната в Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР