Във Великобритания започна съдебен процес срещу трима български граждани, принуждавали

...
Във Великобритания започна съдебен процес срещу трима български граждани, принуждавали
Коментари Харесай

Съдят нашенка за брутална сексексплоатация в Англия

Във Англия стартира правосъден развой против трима български жители, принуждавали сънароднички да се занимават с проституция в бардаци в Източен Лондон.

Това са 34-годишната Елеонора Василева, 31-годишният Илия Михайлов и 34-годишният Мариян Василев. Според прокуратурата те са примамвали дами от България с лъжливи обещания за работа и по-добър живот. След това обаче ги принуждавали да проституират, като ги заплашвали с принуждение, в случай че откажат да вършат секс с клиенти и им налагали строги санкции при отклонение от отговорностите им.

Веднъж даже били откарани с порше напряко от летището в бардак, с цел да се трудят, оповестява “Ивнинг стандарт ”.

Елеонора отговаряла за вербуването на дамите, превозването им до Англия, наемането на парцели за тяхната работа и рекламирането на предлаганите сексуслуги. Илия и Мариян пък се грижели за заплашването, налагането на санкции и обезпечаването на кокаин, който проститутките трябвало да оферират на клиентите си. Те били длъжни сами да си купуват презервативи и не получавали никаква здравна помощ.

Пред съда старши прокурор Дамарис Лакин сподели, че Василева безпощадно експлоатирала българките благодарение на Василев и Михайлов. По думите му те ги държали под непоколебим надзор, рядко им разрешавали да напущат парцелите и вземали по-голяма част от парите им.

Станало допустимо да бъдат изправени пред съд заради смелостта на потърпевши дами да свидетелстват против тях и съдействието на българските управляващи при интервенцията по задържането им.

Когато британската полиция атакувала дома на Василева и Михайлов, разкрила няколко бокса и палка.

Пред съда тримата отрекли обвиняванията за трафик на хора, управление на проституция за облага и доставяне с кокаин, само че са приети за отговорни. Предстои да бъдат избрани и присъдите им.

За трафика на българки в Англия за проституция се приказва от дълго време, само че английската полиция мъчно стига до уредниците му. Пред парламентарната комисия за българите в чужбина Нишан Джигозян, който работи по стратегии за обществена интеграция в Лондон, сподели, че става въпрос за хиляди девойки на възраст към 18 година, в това число и малолетни. Той заяви, че 80% от проституиращите в Северен Лондон са от България и Румъния. Основно те идвали от дребни обитаеми места с висока безработица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР