Във Великобритания вече станаха 11 депутатите от Консервативната партия на

...
Във Великобритания вече станаха 11 депутатите от Консервативната партия на
Коментари Харесай

Все повече депутати от партията на Борис Джонсън искат оставката му


Във Англия към този момент станаха 11 депутатите от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, поискали  обществено оставката му след публикуването на отчета на държавния чиновник Сю Грей за събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун, заяви БНР. Според някои медии към този момент са подадени 54 писма с искане на избор на съмнение в премиера, колкото са нужни за задействане на процедурата.

Някои политически наблюдаващи показаха мнение след излизането на отчета на Сю Грей предходната сряда, че министър председателят ще оцелее, тъй като не последва изключително бурна реакция в редиците на консерваторите.

През последните дни след по-трезва преценка обаче редица депутати намерено обявиха, че с държанието си Джонсън нанася прекомерно огромна щета на партията.

В понеделник още трима видни депутати приканиха премиера да си подаде оставката.

Бившият юридически консултант Джеръми Райт съобщи, че министър председателят би трябвало да се отдръпна в името на запазването на доверието в инстутициите и ръководещите. Елиът Колбърн сподели, че нищо в отчета на Сю Грей и следствието на полицията не го е предиздвикало да си намерения, че постъпва неправилно като желае оставката на Джонсън. А видният брекзитър Андрю Бриджън стана 27-ият народен представител обществено призовал премиера да се отдръпна поради " Партигейт ". Не е ясно какъв брой от тези депутати са внесли писма за избор на съмнение в " Комитет 1922 ", само че Бриджън счита, че такива са постъпили и от депутати, които не са правили публични изказвания и броя не е надалеч от заветните 54 писма, които са нужни да постъпят, с цел да бъде задействана процедурата за това гласоподаване.

Междувременно лейбъристите в съпротива приканиха за следствие на сведенията за празненство за рождения ден на премиера на 19 юни 2020 година, проведено от брачната половинка му, в техния апартамент, за което не се загатва в отчета на Сю Грей. Борис и Кари Джонсън бяха санкционирани от полицията за друго празненство на същата дата, само че в канцеларията на премиера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР