Във Велико Търново има още един център за вълнуващи срещи,

...
Във Велико Търново има още един център за вълнуващи срещи,
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова с нов информационен офис във Велико Търново - място за мнения, идеи и перспективи

Във Велико Търново има още един център за вълнуващи срещи, начинания и събития. Гражданите на остарялата столица и младежите, които учат и работят в града, ще могат да споделят отзиви и да развиват културна, креативна и обществена активност в новооткрития информативен офис на евродепутата от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова.
„ Амбицията ни е осведомителният център във Велико Търново да се трансформира в прелъстителен център за шерване на отзиви, опит, хрумвания. “ Това сподели при откриването на новия  информативен офис евродепутатът Цветелина Пенкова. Този център ще обезпечава достъп до тематиките и проблемите, които се разискват в Европейския парламент и останалите институции на Съюза.

„ Старата столица на България сплотява културния, исторически и учебен дух на страната ни. Търново разполага с многочислени забележителности и е един от най-оживените туристически центрове в България. Уникалното му разположение върху трите хълма Царевец, Трапезица и Света гора го вършат освен един от най-красивите градове в страната, само че и му придават изключително обаяние и лична еднаквост. Връзката с университетите и младежите е един главен приоритет, който пазиме аз и моят екип “, аргументира решението си да отвори информативен център в остарялата столица Пенкова. Тя означи, че се намираме в сложен интервал - енергийна рецесия, геополитически спор, намиращ се на 400км от България, рекордна инфлация и евентуална продоволствена рецесия. „ Сега повече от всеки път имаме потребност от визия, нови хрумвания и водачество. Това се надявам да подтиквам с откриването на подобен офис и тук – във Велико Търново. Центърът е умислен като пространство за всеки, който има хрумвания, свързани с България и Европейски Съюз “, сподели още евродепутатът пред гостите, пристигнали на откриването. Информационният център ще дава благоприятни условия за образуване на срещи с общественици, представители на просветителните среди, промишлеността и неправителствения бранш.
„ Днес положихме основите на една традиция, стартирайки галерия на актьори и художници от района. Изключително доста благодаря на Дона Георгиева, Антоанета Тонева, Полина Чакалова и Анатолий Станкулов, които предоставиха своите картини и направиха пространството на осведомителния ни офис цветно и вдъхновяващо “, с тези думи Цветелина Пенкова откри галерия на млади гении. Тя е със свободен достъп в идващите 2 седмици.
На формалния старт на новия информативен център на Цветелина Пенкова във Велико Търново присъстваше Валери Митов, най-младият лидер от листата на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " за Габрово. От листата на левицата във Велико Търново бяха  Михаил Михалев, Бисерка Божкова, Десислава Симеонова, Лидия Прокопова, Жулиета Войнова, проф. Антоанета Анчева, Красин Каракоцев и Петър Димитров. Събитието беше почетено от кмета на Павликени Емануил Манолов. Сред гостите на събитието се открояваше и доцент Владимир Попов, някогашен ректор на ВТУ и почетен жител на Велико Търново.

 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР