Във Варна стана страшно! Хиляди служители, работещи във варненските заведения,

...
Във Варна стана страшно! Хиляди служители, работещи във варненските заведения,
Коментари Харесай

Във Варна стана страшно! Хиляди излязоха да защитят правото си на труд, понесли черна арка с кръст

 Във Варна стана ужасно! Хиляди чиновници, работещи във варненските заведения, излязоха на митинг, с цел да защитят правото си на труд и живот, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

По информация на Павлин Петров, организационен секретар на Сдружението на ресторантьорите във Варна, 60% от заведенията в морската столица затвориха, с цел да се включат солидарно техните шефове и чиновници в митинга.  

Собственици на заведения, бармани, сервитьори, готвачи, чистачи, въоръжени с плакати, свирки, черпаци и кофи, както и черна арка от балони с кръст, потеглиха от Слънчевия часовник на входа на Морската градина и минаха по ларгото, по бул. " Княз Борис I ", с цел да стигнат до Катедралният храм. Ресторантьорите обявиха, че в случай че не през днешния ден, то в някой от идващите дни, може да се стигне и до блокиране на основни кръстовища във Варна. 

Протестиращите упорстват да бъде почетено правото им на труд, да не бъдат ограничавани в потенциала на работа на заведенията, както и да не бъде оказван напън за имунизиране на личен състав или клиенти.

Граждани солидарно се включиха в митинга в символ на поддръжка. Работещите в отворените заведения бяха призовавани да затворят и се включат в шестието. 

Организатор на митинга " Свобода за бизнеса " е Сдружение на Заведенията във Варна с поддръжката на Варненската Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите. В митинга се включиха хора, работещи в сектора и от други градове. 

На място бе обезпечено огромно полицейско наличие.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР