Във френската столица днес ще се състои международна конференция за

...
Във френската столица днес ще се състои международна конференция за
Коментари Харесай

Донорска конференция за Украйна започва в Париж

Във френската столица през днешния ден ще се състои интернационална конференция за оказване на помощ на Украйна, чиято инфраструктура е унищожена от съветските сили, оповестиха информационните организации. 

Около 70 страни, Европейски Съюз и други интернационалните организации ще вземат участие в донорската конференция. Целта е да се съгласува незабавна помощ в сферите на енергетиката, превоза, земеделието, водоснабдяването и опазването на здравето.

Във форума, проведен от френския президент Еманюел Макрон, ще се включи посредством видеовръзка и украинският водач Володимир Зеленски. Очаква се в Париж да бъдат и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, и немската външна министърка Аналена Бербок.

След конференцията ще се организира обособена среща, на която представители на към 500 френски компании ще разискват присъединяване на френския бизнес във възобновяване на Украйна. 

Конференцията ще състои на фона на рецензии от някои европейски съдружници и самата Украйна към френския президент Еманюел Макрон, упрекван за незадоволително твърдата си политика във връзка с Москва.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР