Във Франция са събрани близо 270 млн. евро за реконструкция

...
Във Франция са събрани близо 270 млн. евро за реконструкция
Коментари Харесай

Близо 270 млн. евро дарения събраха за реконструкцията на Нотр Дам

Във Франция са събрани близо 270 млн. евро за реорганизация на " Нотр Дам ". Сумата от даренията е събрани от четири френски фонда, като стотици хиляди донори от повече от 150 страни, в това число Русия, взеха присъединяване в набирането на средства, съобщи БГНЕС. През април пожар унищожи катедралата.

След опустошителния пожар на 15 април френските управляващи оповестиха, че набират средства за осъществяване на възстановителни работи. Четири френски организации бяха упълномощени да събират дарения: Фондация " Нотр Дам ", Център за национални монументи (Centre des monuments nationaux), Фондация за Франция и Фондация " Херитидж ".

Според репортажите във френските медии, общата сума на даренията, които се очакваше да бъдат събрани и които дадоха обещание да дарят огромни компанни варираха до 800 милиона евро. Според някои специалисти, възобновяване на катедралата може да изисква няколкостотин милиона евро.

" Получихме 221 милиона евро от 230 хиляди донори от 152 страни ", сподели Лорънс Леви, началник на пресслужбата на Фонда за наследството.

Беше маркирано, че измежду даренията са 100 милиона евро, трансферирани от френската петролна и газова компания „ Total ”. " 54 млн. е сумата от даренията от физически лица, а останалите са дарения от други компании ", сподели представителят на фонда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР