Във фонда на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане има

...
Във фонда на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане има
Коментари Харесай

Калин Стоянов с изказване във връзка с фонда за бедствия и аварии

" Във фонда на Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне има към 67 млн. лв., с помощта на отпуснатите в допълнение 50 млн. лева по бюджета за 2023 година ", заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Той взе присъединяване в отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари.

Министърът съобщи, че приоритет ще бъдат мостовите уреди, пътищата и компрометираната стена на един от язовирите в региона. Със средствата във фонда ще бъде помогнато и на други общини в страната, потърпевши от бедствия през годината, като Берковица, Монтана и Враца.
-->
Във връзка с миграционната конюнктура министър Стоянов сподели, че ситуацията остава съществено по границата, но след направената метаморфоза - има доста по-голям брой недопуснати опити за нелегално прекосяване за сметка на арестуваните мигранти навътре в страната.

На въпрос за надвишения потенциал на домовете на дирекция " Миграция ", в които се настаняват мигранти, министърът разяснява, че обстановката е под надзор.

" Тези домове са цялостни с помощта на работата на Министерство на вътрешните работи, поради това, че съумяват да задържат и тези, които са минали границата. В момента натискът е голям, има дни, в които недопуснатите опити за прекосяване на границата са от порядъка на 1500 ", сподели още Калин Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че в случай че някъде се наложи, ще бъдат отворени спомагателни площадки за настаняване на мигранти.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР