Във финландския град Лапеенранта, намиращ се в района на Южна

...
Във финландския град Лапеенранта, намиращ се в района на Южна
Коментари Харесай

Финландия предлага да разположи база на НАТО в Южна Карелия

Във финландския град Лапеенранта, намиращ се в региона на Южна Карелия, предложиха летището си за база на НАТО, оповестява Yle.

„ Чух, че има мисли за летището. Може да се употребява, в случай че отбранителните сили желаят това. Не мога да кажа нищо за разполагането на отбранителни сили и военни елементи, не съм специалист “, сподели Кимо Ярва, кмет на града.

Според него присъединението на Финландия към Северноатлантическия алианс ще даде вяра на Южна Карелия, ще помогне за " основаване на възприятие за сигурност и убеденост " измежду бизнесмените.

Южна Карелия е район на Финландия, граничещ с Русия.

По-рано министърът на външните работи на Финландия Пека Хаависто съобщи, че сега няма потребност от разполагане на въоръжени сили на НАТО в страната – на границата с Русия всичко е умерено. В същото време, съгласно него, Финландия би желала да бъде подготвена за всяко развиване.

Финландия скоро ще стане член на НАТО. Руският президент Владимир Путин сподели, че в случай че Хелзинки реши да разположи военна инфраструктура на своя територия, Москва ще предприеме огледални ограничения.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР