Във Финландия се обсъжда въпросът за евентуалното изграждане на ограда

...
Във Финландия се обсъжда въпросът за евентуалното изграждане на ограда
Коментари Харесай

Финландия обмисля ограда по границата с Русия заради мигрантите

Във Финландия се разисква въпросът за възможното създаване на ограда по границата с Русия.

Целта на оградата е да попречи на мигрантите да пресичат отвън контролно-пропускателните пунктове, оповестява публичната телевизия Yle, представена от БГНЕС.

Предложението за създаване на ограда на 12 ноември направи някогашният министър на вътрешните работи, народен представител от опозиционната Коалиционна партия Кай Миканен. В политическото издание Demokraatti той прикани държавното управление да прегледа въпроса.

Според Yle Мико Лехмус, началник на центъра за оценка на риска на финландската гранична работа, означи, че няма законови спънки за построяването на заграждения. В същото време това би било извънредно мъчно и не би защитило задоволително от незаконните мигранти.

От своя страна заместник-командирът на граничната работа на Югоизточна Финландия Юка Лукари назова концепцията неуместна. В същото време, съгласно него може да се оправдае построяването на огради наоколо до граничните пунктове.

Не за първи път във Финландия се разисква построяването на ограда по съветската граница. Тази концепция беше стартирана на 4 януари 2019 година, когато желаеха да основат заграждения за ограничение придвижването на диви прасета.

Тогава финландското министерство на земеделието реши, че " това е комплицирана конструкция за създаване и поддръжка, която също ще попречи на биоразнообразието освен във Финландия, само че също по този начин ще има негативно влияние върху скандинавската и западноевразийската флора и фауна ".

Естония към този момент стартира да строи ограда на границата с Русия, с цел да предотврати " хибридни офанзиви " против страните от Европейски Съюз и НАТО. В същото време Талин отбелязва, че няма признаци за каквато и да е опасност по естонско-руската граница.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР