Във Факултета по обществено здраве на МУ-Пловдив беше поставено началото

...
Във Факултета по обществено здраве на МУ-Пловдив беше поставено началото
Коментари Харесай

Нова магистърска програма в МУ-Пловдив дава нова възможност

Във Факултета по публично здраве на МУ-Пловдив беше сложено началото на нова магистърска стратегия „ Фармацевтичен бизнес мениджмънт “, предопределена за приключилите специалността „ Помощник-фармацевт “. Обучението започва с 27 студенти в 1 курс.
Магистърската стратегия „ Фармацевтичен бизнес мениджмънт “ има за цел да приготви висококвалифицирани фрагменти за организацията и ръководството на фармацевтичния и здравния бранш, експерти, които имат доста положителни знания и умения за икономическите и управническите аспекти на лекарство-снабдителния развой, фармацевтичните грижи и лекарствена сигурност.
Прочетете още
Ключови преимущества на новата магистърска стратегия са разнообразието на дисциплини и тематичните единици, които са приспособени към спецификата на работа във фармацевтичния сектор; новаторският метод в преподаването, ориентиран към атрактивно показване на тематиката с образци от фармацевтичния бизнес; споделеният опит от представители на мениджърски екипи от разнообразни равнища на ръководство във фармацевтичните организации; включването на студентите в директно взаимоотношение с управническия развой и опция за интерпретиране на усвоените познания и умения.

Привлекателна за студентите е опцията за отдалечено образование в хибридна среда. След привършване на първия модул от образованието си първокурсниците показаха своето задоволство от преподаването по тази магистърска стратегия и от благоприятни условия, които стоят пред тях.

В края на образованието си магистрите по „ Фармацевтичен бизнес мениджмънт " ще имат познания и умения, съобразени със актуалните трендове в развиването на фармацевтичния бранш и опазването на здравето, което ще им даде опция да се осъществят сполучливо в интердисциплинарни екипи и да вземат участие интензивно в ръководството, стопанската система и лекарствената политика на фармацевтичната промишленост в нашата страна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР