Вътрешното производство на артилерийски снаряди в Русия, допълнено от увеличения,

...
Вътрешното производство на артилерийски снаряди в Русия, допълнено от увеличения,
Коментари Харесай

ISW: С вносни боеприпаси Русия поддържа артилерийския огън в Украйна

Вътрешното произвеждане на артилерийски снаряди в Русия, допълнено от нараствания, евентуално ще разреши на съветските сили да поддържат задоволително артилерийския огън в Украйна през 2024 година, въпреки и на относително по-ниско равнище, в сравнение с през 2022 година Ръководителят на разследващия център на Естонските сили за защита полковник Антс Кивиселг съобщи на 20 октомври, че Русия към момента има към четири милиона оставащи артилерийски снаряда, които съветските сили могат да употребяват за война с " невисок интензитет " още една година.

Кивиселг означи, че Северна Корея евентуално е изпратила до 1000 контейнера с муниции в Русия , всеки от които съдържа сред 300-500 единици артилерийски муниции. КНДР може да е предоставила сред 300 000-500 000 броя муниции на Русия, които могат да устоят до един месец при настоящия дневен ритъм на ползване от към 10 000 снаряда дневно.

Украинският боен анализатор полковник Петро Черник заяви на 23 октомври, че съветските сили сега изстрелват сред 10 000-15 000 снаряда дневно, което е доста по-малко от темповете на пукотевица през лятото на 2022 година от 45 000-80 000 снаряда дневно.

Въпреки това, западни източници и сателитни изображения потвърдиха, че севернокорейските доставки, евентуално най-вече формирани от артилерийски снаряди, са се нараснали фрапантно, откогато съветските и севернокорейските управляващи евентуално са почнали повече публично военно-техническо съдействие през септември, както ISW заяви по-рано, и Северна Корея е евентуално ще обезпечи спомагателни доставки.
 ISW: Русия в Украйна - загуби, агитация и проява на мощ
ISW: Русия в Украйна - загуби, агитация и проява на мощ

Това заключи Институтът за проучване на войната

Въз основа на западни оценки за потенциала за произвеждане на съветска артилерия и продължаващия експорт на севернокорейска артилерия, Русия евентуално ще може да поддържа като цяло задоволителна скорост на пукотевица в обозримо бъдеще . Въпреки че общото понижаване на скоростта на съветския огън може да попречи на способността на съветските сили да организират нападателни интервенции, съветските сили е малко евентуално да се сблъскат с необятно публикуван дефицит, който хронично ще подкопае отбранителните интервенции, а спадът в скоростта на огън няма да обезпечи на украинците постанова преимущество.

Това се показва в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Степента, до която интернационалните сътрудници на Украйна поддържат способността на Украйна да поддържа ефикасна тежест на огъня по отношение на съветските сили, ще бъде основен определящ фактор за съответните качества през 2024 година

Руските сили направиха още една серия от удари с ракети и безпилотни летателни апарати против Украйна в нощта на 22 против 23 октомври. Украинските военновъздушни сили оповестиха, че съветските сили са изстреляли 13 дрона Shahed-131/136, един неизяснен дрон и една крилата ракета Kh-59 и че украинските сили са унищожили всички цели. Украинското южно оперативно командване заяви, че съветските сили са направили девет въздушни удара, употребявайки неустановен брой противорадарни ракети въздух-земя Х-31.
 За поредна вечер Русия удря Киев с ирански дронове
За поредна вечер Русия удря Киев с ирански дронове

Акт на експанзията на Кремъл

Украинското южно оперативно командване също заяви, че украинските сили са свалили девет дрона Shahed, които съветските сили са насочили към пристанищната инфраструктура в Одеска област. Руските сили постоянно нападат пристанищна и зърнена инфраструктура в Одеска област, а украински публични лица оповестиха, че Русия евентуално ще възобнови ударите против украинската сериозна инфраструктура през есента и зимата.

Русия евентуално ще продължи да се насочва към украинската пристанищна и зърнена инфраструктура в опит да попречи на украинския експорт на зърно, до момента в който Русия се пробва да разшири личния си експорт на зърно, най-скоро посредством контракт за зърно с Китай на стойност 2,7 трилиона рубли (около 26,5 милиарда долара), подписан на 17 октомври.

Украинските сили настъпиха южно от Бахмут на 23 октомври на фона на продължаващи контранастъпателни интервенции покрай Бахмут и в западната Запорожка област. Геолокирани фрагменти, оповестени на 22 октомври, демонстрират, че са напреднали през железопътната линия северно от Клещеевка (7 км югозападно от Бахмут). С това се удостоверяват предходни изказвания на украинския общоприет щаб и съветски блогъри.

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили не престават настъпателните дейности в посока Мелитопол (западната част на Запорожка област).

Руското държавно управление наподобява натъртва на разноските за защита пред обществените стратегии във федералния бюджет за 2024 година макар противоположните послания, предопределени да успокоят съветското население. Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви на 23 октомври, че препоръчаният от съветското държавно управление бюджет за 2024 година включва 68% нарастване на плануваните разноски за защита спрямо 2023 година, увеличавайки разноските за защита до шест % от съветския Брутният вътрешен продукт.
 Лондон: Русия е пред мъчно решение по какъв начин да финансира войната
Лондон: Русия е пред мъчно решение по какъв начин да финансира войната

Нарастващите военни разноски евентуално ще усилят инфлационния напън в страната

Министерството на защитата на Обединеното кралство означи, че съветското държавно управление евентуално ще похарчи повече пари за заплащания и разноски за опазване на здравето за ранени военнослужещи , огромна част от които евентуално ще се нуждаят от медицински грижи през целия живот, както и за фамилиите на съветски военнослужещи, убити в борба. Постоянното увеличение на военните разноски евентуално ще способства за по-голяма инфлация в Русия. Руското държавно управление не е предложило увеличение на разноските за гражданско обучение или опазване на здравето в бюджета за 2024 година, което на процедура понижава тези бюджети поради равнищата на инфлация. Руският министър на финансите Антон Силуанов по-специално съобщи на 16 октомври, че съветският проектобюджет за 2024-2026 година " не е боен бюджет " по време на съвещание на комисията по бюджет и налози на Държавната дума.

Силуанов добави, че осъществяването на обществените отговорности е една от най-приоритетните области на съветския федерален бюджет, 30,5 % от които са предопределени за обществени въпроси . Изявлението на Силуанов демонстрира, че съветските управляващи към момента усещат нуждата да омаловажат увеличените разноски за защита преди съветските президентски избори през март 2024 година заради опасения за това по какъв начин съветското население гледа на този въпрос и на войната в Украйна като цяло. ISW по-рано заяви, че съветският президент Владимир Путин съгласно известията има намерение да разисква войната в Украйна допустимо минимум в политически известия, водещи до президентските избори. Руските управляващи може от ден на ден да акцентират обществените разноски пред разноските за защита с наближаването на президентските избори, макар действителността на увеличените разноски за защита.

Говорителят на командването на Военновъздушни сили на Украйна полковник Юрий Игнат съобщи на 22 октомври, че първата група украински водачи ще стартира образование с инструктори на изтребители F-16 " в близко бъдеще ".

В момента водачите се образоват на симулатори F-16. Politico заяви на 13 октомври, че неназован американски чиновник е декларирал, че образованието на водачите може да бъде ускорено заради незабавната потребност на украинските сили от бойни самолети.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се срещна с ръководителя на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко и Федералния комитет по защита и сигурност на 23 октомври. Шойгу и сенаторите разискаха цели за оръжия и съоръжение доставяне, подкрепяне на съветски военнослужещи и техните фамилии и други неуточнени законодателни начинания. Шойгу акцентира смисъла на съветските отбранително-промишлени бази за облекчаване потребностите на съветската войска.

Ръководителят на украинската военна администрация на Луганска област Артьом Лисогор съобщи на 23 октомври, че окупационните управляващи активизират постоянни студенти в окупираната Луганска област.

Лисогор съобщи, че окупационните управляващи са принудили студенти от Донбаския държавен механически университет в окупирания Алчевск, Луганска област, да вземат научен отпуск, с цел да служат в съветската войска.

Украинският общоприет щаб заяви на 23 октомври, че окупационната полиция претърсва окупираната Нова Каховка, Херсонска област за до 60 съветски военнослужещи, които съгласно известията са напуснали постовете си.

Центърът за украинска опозиция заяви на 23 октомври, че сътрудници на окупацията, академични админи и членове на прокремълски организации принуждават цивилни да подаряват кръв в окупираната Донецка област, която евентуално ще бъде прелята на ранени съветски военнослужещи, воюващи покрай Авдиевка.

Руските управляващи усилват броя на присъдите и ускоряват наказванията за лица, приети за отговорни за разпространяване на " подправена информация " за или " дискредитиране " на съветската войска. Руският информативен бюлетин Комерсант заяви на 23 октомври, че съветските съдилища са осъдили 21 души за разпространяване на погрешна информация за съветската войска през първите шест месеца на 2023 година, спрямо общо 14 присъди през 2022 година
 В Русия са формирани над 100 каузи за дискредитиране на армията
В Русия са формирани над 100 каузи за дискредитиране на армията

Разкрити са и 4500 административни нарушавания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР