Вътрешно осветление, улично осветление, компютърни екрани, телевизори и смартфони –

...
Вътрешно осветление, улично осветление, компютърни екрани, телевизори и смартфони –
Коментари Харесай

Учени: Постоянната светлина вреди на здравето ви

Вътрешно осветяване, улично осветяване, компютърни екрани, тв приемници и смарт телефони – изкуствената светлина през днешния ден е на всички места. Нощта от дълго време не е по този начин тъмна.

Но това улеснение може да има ненадейно висока цена. Учени потвърдиха, че излагането на прекомерно доста светлина вреди на здравето на животните, защото нарушава естествения цикъл на периодично повтаряне сред светлина и мрачевина. Резултатите към момента не могат да бъдат приложени към хората, само че демонстрират тревожна наклонност, която би трябвало да бъде изследвана.

„ Нашето проучване сподели, че нарушаването на цикъла на мрачевина и светлина в околната среда води до тежко утежняване на редица здравни параметри “ - споделя невробиологът Йохана Майер от Университета на Лайден в Холандия.

За да изследват какъв брой нездравословно може да бъде непрекъснатото осветяване, Майер и екипът ѝ държат мишки в лабораторията на непрекъсната светлина за интервал от 24 седмици.

Резултатите са притеснителни. В проучването били включени повече от 130 мишки. След съвсем половин година без естествена мрачевина те изгубили мускулна и костна маса, показвайки преждевременни признаци на остеопороза и възпаления – от вида, който се следи единствено в наличието на патогени и други стресови фактори.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР