Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен обяви в понеделник масова,

...
Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен обяви в понеделник масова,
Коментари Харесай

Хаосът на финала на ШЛ: Франция обвини английските фенове, че са влизали масово с фалшиви билети

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен разгласи в понеделник " всеобща, проведена и индустриална машинация с подправени билети " по време на финала в Шампионската лига, което докара до доста произшествия в събота вечер към " Стад дьо Франс ".

" Между 30 000 и 40 000 британски последователи са пристигнали на " Стад дьо Франс " или без билет, или с подправени такива ", добави министърът през пресата след среща сред министрите.

" Това, което установихме, е, че има солидна, индустриална и проведена машинация с подправени билети. 70 % от хартиените билети, показани на първите пропусквателни пунктове са били подправени , 15 % от билетите, минали сполучливо през първите пунктове, също са били фалшифицирани ", посочи Жералд Дерманен.

В момента, в който трябваше да се даде началният сигнал на финала сред Реал Мадрид и Ливърпул, който в последна сметка бе занимателен с 36 минути, " 97% от испанските последователи бяха на трибуните против единствено 50% от британските ", сподели още вътрешният министър.

Той отбрани ограниченията за сигурност, подхванати от полицията в Париж. " След като бях на място, мога да ви уверя, че без решенията на полицията и префекта, щеше да има смъртни случаи ", съобщи Дарманен, като добави, че " префектът Дидие Лалмон има цялостната ми поддръжка ", макар че методите му за запазване на реда срещат доста рецензии.

Министърът сподели още, че " 2700 билети не са били употребявани от продадените 79 000 ". Той сподели, че съжалява феновете, които са имали годни билети и не са могли да участват на мача , както и тези почитатели, против които бе употребен сълзотворен газ от полицията.

Спортният министър добави, че ще има обезщетения за ощетените последователи.

Арестуваните преди, по време на и след финала в Шампионската лига са над 100 души. На трибуните са задържани 29 индивида, от които половината са били английски жители, а отвън стадиона и в квартала са задържани още 77 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР