Вътрешната опозиция в Да, България - една от партиите в

...
Вътрешната опозиция в Да, България - една от партиите в
Коментари Харесай

Вътрешната опозиция в Да, България учреди клуб, но нямало да цепи партията |

Вътрешната съпротива в " Да, България " - една от партиите в обединението " Демократична България " учреди преди 2 дни клуб в границите на партията поради " разочарованието от Националната конференция, дефицитът на демократично другарство, властническите управнически дейности на членове на управлението и едностранното и анонимно взимане на решения под разнообразни предлози ".

Днес Калоян Янков съобщи пред БНР, че клубът е привлекателен център за тези, които мислят по по-различен метод.

" Основанието е подбудено от неудовлетворението от постигнатите резултати. Основната задача е да активизираме последователите си и да им дадем опция да показват концепциите си. Има потребност от по-голямо развиване на вътрешната връзка сред членовете и управлението. Нямаме за цел да цепим „ Да, България “, главната ни цел е да развием това, което считаме за положително за нашата партия “, каза Янков. 

Освен нившият народен представител от групата на Демократична България в 46-ото Народно заседание Калоян Янков, тенисистката Мануела Малеева и проф. Александър Кьосев са сред хората от така наречен вътрешна съпротива, която взема решение да сформира " 9 декември ". Твърди се, че името на опозиционния клуб идва от датата, когато е учредена " Да, България ", само че формалната дата на основаване е 7 януари.

В края на януари имаше националната конференция на " Да, България " откакто ръководителят Христо Иванов подаде оставка поради ниския резултат на " Демократична България " на изборите 2 в 1 ноември. Тогава Калоян Янков и Мануела Малеева не се кандидатираха за членове на Изпълнителния съвет  на " Да, България " поради " прекомерно многото насъбрани отрицателни страсти ".

Двамата настояват, че повода за учредяването на клуба е разочарованието от конференцията, на която Христо Иванов беше единственият претендент и бе избран отново за водач съвсем единомислещо. 

В учредителната декларация на клуба се показва неодобрение и от " монопола на информация, кадруването от горната страна и неналичието на същински разбор за загубата на последните избори ". В нея е записано още, че клубът поражда поради убеждението, че " Да, България " страда от съществени дефицити, които би трябвало да бъдат поправени посредством разговор и взаимна работа.Янков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР