Вътрешен доклад на МВР сочи, че в районните полицейски управления

...
Вътрешен доклад на МВР сочи, че в районните полицейски управления
Коментари Харесай

Вътрешен доклад на МВР сочи: Полицията е укривала тежки престъпления

Вътрешен отчет на Министерство на вътрешните работи сочи, че в районните полицейски ръководства са укривани голям брой закононарушения. Не дребна част от тях са тежки, разкри за Фрог нюз почитан полицейски източник.
Целта е била да се манипулира статистиката и да се занижи фрапантно броя на осъществените закононарушения. Проверката е била назначена по искане на шефа на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев във всички 181 районни ръководства и 28-те ОДМВР-та в страната. Проверяващите се натъкнали на „ чудеса “. Почти на всички места се прилагала класическа скица. Отива пострадалият в районното и пуска тъжба. Слага му се входящ номер и с това процедурата завършва. Полицаите „ пропущат “ да напишат така наречен заявителски материал, за закононарушението да не влиза в статистиката. Оказва се, че случаите даже не са били докладвани на съответните прокуратури, както изисква законът. От цялата работа печели единствено полицията, която в последна сметка регистрира спад на престъпността.

Особено обезпокоително се оказало ситуацията в София-област. Там от 12 РУП, в 9 са открити съществени нарушавания. За това и техните началници ще бъдат осъдени, изясни източникът ни. Само за 2017 година в районното в Ботевград има над 100 незаведени тъжби на потърпевши. Има случай, при който с колове е бил пребит мъж и ограбен. Той, обаче потъва по описаната нагоре скица, без значение, че грабежът се смята за тежко закононарушение. Положението в Костинброд също не било по никакъв начин розово. Не е ясно дали поради пропуските санкции ще има и за шефовете на регионалните дирекции, или както всекидневно ще го отнесат единствено „ дребните “ риби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР