Ватманка от София се прослави, след като извърши героичен подвиг

...
Ватманка от София се прослави, след като извърши героичен подвиг
Коментари Харесай

Ватманката-герой: В такъв момент не мислиш, просто действаш

Ватманка от София се популяризира, откакто извърши храбър героизъм - избави мъж от пламнал автомобил. Всичко се случва на 15 януари 2021 година - естествен работен ден за Дафинка Димитрова. В 8:20 ч. обаче схваща, че това няма да е следващият делник.

Пред очите ѝ таксиметров водач губи ръководство на автомобила си и се забива в дирек. За секунди машината е обхваната от пламъци. Ватманката стопира и отива да оказва помощ.

 Ватманка избави водач в горящ автомобил Виж още

" Край. Помислих си: " Ако е на газ може и да гръмне ". Нормално. Натискаш ръчката и действаш. Той просто беше паднал целия върху кормилото. Колата работеше. Чистачки изключихме, тръгнахме, дърпахме. Какво да си помисля - " Да не е най-лошото ", споделя Дафинка пред.

На помощ на идват още няколко души. Шофьорът е бил в безсъзнание. Оказва се, че е диабетик. След като е изваден незасегнат, викат и кола за спешна помощ.

Следите от злополуката се виждат и през днешния ден. Благодарение на спасителите си водачът към този момент се възвръща сполучливо. Семейството му благодари с писмо.

" Нашето семейство мъчно намира думи, с които да изрази благодарността си към Вас, към Вашето мъжество и подготвеност за помощ в сложен миг. Благодарение на Вас един човек продължава да живее и да радва околните си. Благодарим Ви за грижите и mрофесионализма. Пожелаваме Ви здраве и безгрижни работни дни ", пишат околните.

На специфична гала столичният кмет Йорданка Фандъкова също отличи смелостта на Дафинка Димитрова с грамота. Месеци след случая картината оживява още веднъж пред очите ѝ при всеки курс с трамвая.

" Винаги го виждам стълба. Винаги виждам към стълба. Викам: " Леле, какво можешеда се случи ". Особено, откакто потеглих, като си помислих какво можеше да се случи, напряко краката ми бяха изтръпнали. Отмаляват ти крайници и всичко. Ама тогава, когато би трябвало да го направиш, не мислиш, а действаш. Просто действаш ", изяснява дамата.

В депото сътрудниците ѝ схващат от новините за избавителната акция.

" Само ние имаме подобен воин. Просто доста малко хора са които могат да го създадат. Повечето ще ги е боязън и ще бягат. Иначе просто е един превъзходен човек ", споделя Венелин Йолов, също машинист.

Дафинка сподели и пожарогасителя, с който е борила огъня. Основното ѝ предписание към този момент 31 години - в никакъв случай да не потегля с неприятни мисли: " С усмивка. Винаги с усмивка и с въодушевление. То в случай че има нещо да става, просто ще става ", има вяра тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР