Ватиканът обяви, че свещеници и други служители на католическата църква

...
Ватиканът обяви, че свещеници и други служители на католическата църква
Коментари Харесай

Ватиканът обяви: Католическата църква не може да благославя еднополовите съюзи

Ватиканът разгласи, че свещеници и други чиновници на католическата черква не могат да благославят еднополовите съюзи и че такива благословии " не са законни ", в случай че се извършват, осведоми " Ройтерс ".

Доктриналната работа на Ватикана, Конгрегацията за доктрината на вярата (CDF), излезе с определението в отговор на въпроси и дейности в някои енории да дават такива благословии като знак за добре пристигнали на гей католиците, тъй като Църквата не разрешава хомосексуални бракове.

Папа Франциск е одобрил отговора, прецизираха от CDF, като прибавиха, че " той не е предопределен да бъде форма на несправедлива дискриминация, а по-скоро увещание за истината на литургичния ритуал ".

В него се споделя, че сходни благословии не са възможни, макар че са " стимулирани от откровено предпочитание да приветстват и съпровождат хомосексуални лица " и да им оказват помощ да порастват във вярата.

В бележката на CDF се споделя, че защото бракът сред мъж и жена е бил свещенодействие и благословиите са свързани със тайнството на брака, те не могат да бъдат обхванати от еднополови двойки.

" Поради тази причина не е позволено да се дава благословия на връзките или партньорствата, даже постоянни, които включват полова интензивност отвън брака (т.е. отвън неразривния съюз на мъж и жена, отворен самичък по себе си за предаване на живота ), какъвто е казусът със съюзите сред лица от същия пол ", се споделя в него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР