Васил Василев-Зуека подреди втората си изложба от 22 картини, озаглавена

...
Васил Василев-Зуека подреди втората си изложба от 22 картини, озаглавена
Коментари Харесай

Зуека: Преди 8 месеца оставих една бедна България, днес я видях още по-бедна и по-разрушена

Васил Василев-Зуека подреди втората си галерия от 22 картини, озаглавена " Моите герои " в изложба " Le Pspillon " във Варна и по този мотив гостува в огромните малките екрани.

Източник: Арт Галерия Le Papillon

Актьорът и фамилията му живеят в Испания. Те са тук за ден, за откриването на вернисажа, тъй като синът му Стефан не може да отсъства дълго от учебно заведение. На въпрос на Деси Стоянова в " Преди обед " по bTV намира ли нещо друго в България за тези 8 месеца откогато го няма, той отговори: " Днес ми е празничен ден и не желаех да мисля за това, само че щом ме попита ще ти отговоря: оставих една бедна България и тъй като се движим с автомобил и по пътя за Варна в този момент видях една още по-бедна и по-разрушена България. Съсипани пътища, здания в селата. Сгради, които не са паднали, тъй като още се чудят на коя страна да паднат ".

Източник: Арт Галерия Le Papillon

Зуека показа, че се усещат добре в Испания, щастливи са, там има слънце и море, само че той рядко ги вижда, защото по през целия ден е в ателието. " Излизам единствено с цел да закарам и прибера сина ми от учебно заведение. Всичко друго прави жена ми Ани, с помощта на нея тези картини ги има ", съобщи той в утринния блок на Нова.

Платната описват истории за летящи оранжеви хора, а най-чест воин в тях е Дон Кихот. Понякога в компанията на Санчо Панса върху облаци, различен път победил вятърната мелница - в картината " Чакам ви ".

Източник: Арт Галерия Le Papillon

Казва, че е елементарно да се рисува, когато имаш хрумвания. Част от картините му към този момент са продадени, най-вече българи ги купуват.

За най-важната международна тематика сега, той разяснява: " Това е война и няма друга дума, щом хора умират. Ако можех, щях да отложа изложбата. Говоря с хора от Украйна, съчувствам им изцяло ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР