Васил Петров ще превърне НДК в джаз клуб за второто

...
Васил Петров ще превърне НДК в джаз клуб за второто
Коментари Харесай

Музиката на Синатра и Гершуин оживява по време на мегаспектакъла „СИНАТРА: ВЕГАС 2“ на Васил Петров

Васил Петров ще трансформира НДК в джаз клуб за второто издание на спектакъла си „ СИНАТРА:ВЕГАС “, основан в завладяващия дух на 60-те години. Атмосферата ще бъде в стила на Лас Вегас. Почитателите му могат да гледат спектакъла на 12 ноември в Зала 1 от 20:00 ч. Певецът дава обещание авторски аранжименти на безконечните шлагери на Франк Синатра и доста изненади.

Пред OFFNews Петров издава още за спектакъла:

- Какво да чакат феновете от „ СИНАТРА: ВЕГАС 2 “?

Гостите ще станат очевидци по едно и също време на концерт, спектакъл и кабаре, съчетани в грациозен театър, докосващ сетивата. Той ще е неповторимо прекарване, в чието сърце е вплетена импровизацията като реакция на атмосферата, хората и музиката. Желанието ни е да пресъздадем The Rat Pack в Лас Вегас, за което публиката в никакъв случай не е знаела какво ще ѝ предложи групата музиканти и артисти, ръководена от Синатра, и всякога я e очаквала с неспокойствие.



На сцената до мен ще застанат специфичните ми посетители Брус Джонсън и Орлин Павлов, с които ще пресъздадем сет на джентълмените, малко състезание сред трима ни. Ще се превъплъщаваме в разнообразни функции, ще си разменяме реплики и ще предложим на публиката завладяващи тълкования на евъргрийни.

В спектакъла ще се включи и очарователната Михаела Филева, с която ще осъществим шлагера „ Bang Bang! (You shot me down). За първи път песента е показана от Шер през 1966 година, а по-късно и от Нанси Синатра.

- Тази година се навършиха 120 година от рождението на великия американски композитор и пианист Джордж Гершуин и 20 година от гибелта на Франк Синатра, с който доста постоянно Ви асоциират. Не дребна част от новия Ви репертоар показва точно творчеството на Гершуин. Как ще потопите феновете в тяхната изискана и чувствена атмосфера?

Желанието ми е „ СИНАТРА: ВЕГАС 2 “ да бъде едно незабравимо прекарване, елегантно чувство и нежно допиране на душата. Гостите ще се потопят в новия ми репертоар и ще станат очевидци на първия в България театър, който пресъздава събитията от началото на 60-те години в Лас Вегас. Ще дам всичко от себе си да тълкувам почтено песните на Джордж и Айра Гершуин.

Изисканата и чувствена атмосфера ще основа дружно с All Stars Биг Бенд с музиканти от България и чужбина и диригент Антони Дончев, с прелестната хореография на Александра Енева и неповторимите костюми на Кремена Халваджиян. Целият театър се осъществя под режисурата на Румен Григоров и Алекс Борназ.

- Какво е възприятието, което изпитвате след един подобен величествен мегаспектакъл?

Всеки театър е друг и неповторим самичък по себе си. Но едно възприятие постоянно изпитвам – задоволство. Надявам се и имам вяра, че на 12 ноември в зала 1 на НДК ще допираме сърцата на публиката, ще я вълнуваме през всяка минута и секунда.

- На какво съумя да ви научи животът след толкоз години прекарани на музикалната сцена?

Да оценявам мнението на публиката. Това и повода постоянно да се стремя към новото, неповторимото, към това, което носи уникалност, основава страсти и прекарвания.

- Освен към музиката, имате афинитет и към рисуването, а зад тила ви са и няколко независими изложения. Допълват ли се музиката и рисуването като типове изкуство? Карат ли ви те да се чувствате по-реализиран като създател?

Музиката и живописта са близки изкуства и се допълват. Музиката съдържа 7 тона и 5 полутона, същото е и с живописта във връзка с цветовата гама. И двете изкуства ми носят страст, опция за себеизразяване, за замесване на хората е едни по-красив, по-цветен и по-чувствен свят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР