Васил Михайлов от Перник остава в ареста, реши Софийският районен

...
Васил Михайлов от Перник остава в ареста, реши Софийският районен
Коментари Харесай

Прокурорският син от Перник поиска домашен арест, съдът го остави в затвора

Васил Михайлов от Перник остава в ареста, реши Софийският областен съд.
Още по темата
Младежът изиска за следващ път да бъде освободен, само че съдът още веднъж му отхвърли. В правосъдната зала прокуратурата показа няколко отчета, от които излиза наяве, че Михайлов е рисувал " хитлеристки " изображения по стените, по тази причина влезнал в спор с други лишени от независимост, нападал надзиратели, обиждал и администрацията на ареста. Заради всичко това това той към този момент е изместен от ареста в София, в този в Бобов Дол.

Тези условия съдът кредитира, с цел да остави младежа в ареста и записа в претекстовете си, че за осем месеца той не е поправил държанието си, прибавя Българска телеграфна агенция.

Защитниците на Васил Михайлов разясниха, че обвиняването е преднамерено. Освен това ставало дума за прояви от битов темперамент.

" Водят го като маймуна на синджир и по този начин му нарушават достолепието ", разяснява отбраната.

Съдът обаче записа в решението си, че в случай че Михайлов е на независимост, може да извърши ново закононарушение, тъй като е общественоопасен.

Междувременно в правосъдната зала прокуратурата показа информация, съгласно която против младежа е почнало още едно следствие - този път за побой в Созопол. Има нож с негово ДНК, употребил е бокс.

Михайлов е упрекнат за това, че на 12 май 2022 година към 01:00 часа, наоколо до детска площадка в Перник, се е заканил с ликвидиране на мъж и го е удрял в главата с корав предмет, който още не е открит от проверяващите. Пострадалият е получил лека телесна щета.

Преди десетина дни Софийската районна прокуратурa го упрекна за още две закононарушения, осъществени в Перник.

В края на предходната година стана известно, че синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил отива на съд за осем закононарушения. Обвинителният акт е импортиран, както и 12 тома материали, а прокуратурата ще изиска да бъдат разпитани 45-ма очевидци. Има направени и експертизи.

В момента Михайлов се намира в ареста, откакто инспекция откри, че той е нарушил домашния си арест, макар че е с гривна за следене.

На 28 февруари е разпоредителното съвещание по делото, когато процесът потегля и с разпит на очевидци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР