Васил Божков е задържан. Бизнесменът ще бъде откаран в МВР

...
Васил Божков е задържан. Бизнесменът ще бъде откаран в МВР
Коментари Харесай

Васил Божков е задържан, откаран е в МВР болница. Адвокатът му Стоян Баумайер: Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда

Васил Божков е арестуван. Бизнесменът ще бъде откаран в Министерство на вътрешните работи болница за обзор. Това съобщи неговият юрист Стоян Баумайер, оповестява NOVA. 

Баумайер съобщи, че до през вчерашния ден, 24 август, Божков не е имал позволение от управляващите да напуща Дубай.

„ Процедурата се спазваше от управляващите в Абу Даби и от управляващите на летище София ”, акцентира юристът.

„ Неговите претекстове са да почисти името си пред съда ”, изясни Баумайер претекстовете на Божков да се върне в България.

Адвокатът добави, че сега не може да разяснява за какво Божков е задържан. „ Ще разясняваме в понеделник ”, сподели още той.

„ Не мисля, че би трябвало да вкарвате моя клиент в функции във филми, за които той дори не знае, че е имало кастинг ”, безапелационен е Баумайер във връзка има ли връзка връщането на Божков с убийството на предприемача Алексей Петров.

Васил Божков кацна на " Летище София " в 15:01 часа през днешния ден. Той самичък заяви за завръщането си в 9:34 часа тази заран с пост във Facebook.

Божков бе в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха следствия против него.

Срещу Васил Божков има общо четири следствия. По едно от тях той е обвинен като гарант на убийството на Манол Велев, на хазартен необут от Благоевград и на един от атентатите против Алексей Петров. Божков афишира завръщането си у нас ден след погребението на някогашната барета и тъкмо осем дни измежду показния разстрел на Петров.

Божков бе посрещнат от доста публицисти, които го чакаха на ВИП терминала повече от час и половина. На летището го чакаше и юристът му Георги Гатев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР