Васил Божков днес за пореден път обвини премиера Борисов, че

...
Васил Божков днес за пореден път обвини премиера Борисов, че
Коментари Харесай

На кого да вярват хората - на Божков или на Борисов?

Васил Божков през днешния ден за следващ път упрекна премиера Борисов, че от 10 години трансферира собствеността на Левски скрито и подмолно.

"Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че господин Борисов от 10 години трансферира собствеността на „ Левски “ скрито и подмолно. Сега му дадохме късмет да го направи очевидно и транспарантно ". Това написа на страницата си във Facebook предприемачът Васил Божков.

Преди три дни близкият до Божков предприемач и в действителност притежател на акциите на "Левски " Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна министър председателят отхвърли да ги одобри и сега те са в касата на стадион "Георги Аспарухов ". Сблъсъкът сред Борисов и Божков повдига и един сериозен проблем - на кого да имат вяра хората? Бизнесменът твърди, че думите му са на човек, който от десетилетия е вътре в политическата кухня.

От "Нове холдинг " оповестиха, че претекстът Бойко Борисов да получи акциите е, че той е изцяло осведомен с актуалната обстановка и неведнъж обществено се е разпореждал със собствеността на акциите, по тази причина бъдещeто на клуба би трябвало да е в негови ръце.

"Г-н Борисов, поетите от Вас задължения да осигурите финансиране и дейностите Ви, довели до настоящето състояние, както и непрекъснатият напън от ръководения от Вас държавен уред върху клуба, оставят "Левски " без други действителни варианти ", споделят в писмото актуалният притежател на мажоритарния пакет акции Георги Попов и Васил Божков и прибавят, че като някогашни мажоритарни акционери, не един път са заявявали, че единственото, което желаят възраждането и стабилизирането на "Левски ". Докато отговорността за клуба е била тяхна и след вложени над 24 милиона лв. в границите на една година, клубът се е нормализирал и изправил на крайници. Припомнят още, че и задължения в размер на над 32 млн. лева са били поетапно погасявани и е направен сполучлив бизнес модел.

В момента клубът е в извънредно тежко финансово положение, а Васил Божков и Георги Попов се намират в Обединените арабски емирства. Българската страна е поискала екстрадицията на Божков по отношение на 11-те обвинявания против него. В позицията на "Нове холдинг " се показва, че положението на футболния клуб е подбудено от "умишлено и нелегално заличаване на фирмите, осигуряващи издръжката му ".

Скандалът не е единствено към собствеността на Левски, а и върху хазартния бизнес на Божков. Бизнесменът разгласи в петък, че нито той, нито хазартните му компании дължат стотинка неизплатени налози и такси на държавната хазна. В поредна обява във Facebook, Божков отговори на известие на финансовото министерство и позицията на министър Владислав Горанов, че има 700 млн. лева отговорности към хазната. Според хазартния необут, против който са повдигнати 11 обвинявания, "някой " не прави разлика сред налози и такси.

"Само хора с доста ниска правна и/или финансова просвета не могат да разграничат двете понятия. Хазартната активност не се полза с налог и по тази причина налозите нямат нищо общо! През цялото време става дума за такси. Таксите се дефинират от съответния административен орган - в тази ситуация от Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Таксите (за разлика от налозите!) са с възмезден темперамент и се заплащат СРЕЩУ даване на избрани услуги от самата ДКХ. И това е недвусмислено посочено в закона. В тази връзка, който приказва за хипотетични неплатени стотици милиони налози е или необразован, или злоумишлен, или и двете. Логично поражда и въпросът, в случай че не са плащани такси, за какво ДКХ е предоставяла пет години услуга, за която не е плащано? ", разяснява Божков във фейсбук страница, за която се допуска, че се поддържа от "Нове холдинг ".

На същата страница бе оповестена и кореспонденцията, за която предприемачът твърди, че е сред него и Владислав Горанов.

Борисов през днешния ден наруши мълчанието и отговори по тематиката "Левски ", че акциите на тима не са негови, а почитателите да питат Божков какво ще стане с клуба, тъй като той не е приемал скъпите бумаги.

„ На мощ може да вземеш, не може да дадеш. Това е насмешка, ясна е задачата. Не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито съм дал единодушие, нито съм бил осведомен. То е направено съзнателно, с цел да не стане. Затова почитателите и „ Левски” да си търсят този, който го е направил. По никакъв метод няма да ме вкарате в тази игра, на следващия ден всяка компания в разпродажба, може да ми джироса акциите. Няма да се хвана на въпросите на Божков. Акциите не са в мен, те са в Сашо Диков. Не желая да се упражнявате на мой тил. Нямам отношение към това. Няма потребен ход сега. Подиграха се с "Левски ". Ако желаят да ги трансферират тези акции на който желаят. Аз няма да вземам участие в това. Не желая да се забърквам с тази тема​”, сподели Борисов.

"Извинявайте, но вие на следващия ден може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как по този начин без да ме питате?! ", ядоса се Борисов на репортерката на бТВ която репликира, че очевидно законът го разрешава. "На мен законът ми разрешава да кажа, че вие сте просто едни негодници и не желая даже да слушам за вас! ", сподели още министър председателят.

В петък десетки митове на "Левски ", измежду които Наско Сираков, Борислав Михайлов и Кирил Ивков, приканиха Васил Божков да им съобщи акциите на "синия " отбор.

"Ние също сме антики като вашите обичани, скъпоценни предмети от сбирката Ви и носим историята в нас, само че за разлика от тях ние имаме усеща и страсти. Те ни държат живи и ни дават сили да имаме вяра в положителното, а то е единствено едно: Да върнете акциите на обичания ни "син " тим в нашите сигурни ръце. Това е поръчител за безконечното битие на славния "Левски ", показват те.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР