Васил Божков днес даде пресконференция онлайн във Фейсбук. След като не

...
Васил Божков днес даде пресконференция онлайн във Фейсбук.
След като не
Коментари Харесай

Васил Божков проговори: Държавата се управлява от мафия, начело е Бойко Борисов

Васил Божков през днешния ден даде конференция онлайн във Facebook.
След като не му понесе ситуацията в предварителния арест, Божков беше пуснат под домакински арест, а на излизане от съда бе приветстван от гласовити свои последователи.
Пресконференцията стартира в тъкмо избрания час - 12:00. 
" Лицето Петър Петров не го познавам. Срещу мен беше проведена офанзива като военна интервенция. Арестуваха жена ми, сина ми, юриста ми, репресията против мен беше извънредно тежка “, стартира Божков. И се оплака, че са унищожени компаниите и бизнесите му.
" Спекулацията с моето връщане е следващата операция на прокуратурата. Арабският термин е " екстрадиция “, това е неточност в термина. Реално желая да се прибера от първия миг, в който разбрах, че против мен има офанзива. Самото ми прибиране беше осуетено от Интерпол, бях задържан в Дубай, решението на съда беше да не бъда екстрадиран. Молбата ми беше утвърдена на 23 август, на 25 август с първия аероплан се прибрах, без никаква екстрадиция. Хората ме питаха дали съм сигурен, че в България съм в сигурност и трябваше да подпиша декларация, че се прибирам на лична отговорност.
По делото за Бойко Борисов, Влади Горанов и Севдалина, аз съм предпазен очевидец. Два пъти ме разпитваха по четири часа и по-късно бях разгласен за предпазен очевидец. В момента моят живот и животът на моите близки, е мощно заплашен сега “, продължи Божков като съобщи, че отпред на мафията у нас, стоял Бойко Борисов.
" За убийството на Алексей Петров не мога да кажа нищо. Защо се е случило, не мога да кажа. Не съм познавал Алексей Петров. С моята партия няма да вземам участие в локалните избори. Успял съм във всичко в живота “, съобщи той. И добави, че задачата на " Българско лято “, щяла да бъде ориентирана към тези 60%, които не гласоподават на избори.
Божков се похвали, че митингите през 2020 година, са почнали след неговото изявление по Би Ти Ви, а не след акцията на прокуратурата в президентството.
Моето завръщане няма връзка нито с убийството на Алексей Петров, нито със промяната на Гешев. На 24-и нямаше просто аероплан, акцентира Божков.
" Не се познавам с президента Румен Радев. Нямам никакви връзки “, отговори на друго запитване той.
" След прибирането ми бях задържан на летището, стоях в ареста, в този момент съм под домакински арест. Единственото нездравословно нещо в България, е Борисов. Борисов би трябвало да бъде изваден от политиката, с цел да има България някакво бъдеще “, отсече Божков, отричайки след завръщането си, да е правил опити да се среща с Борисов, Горанов и Арнаудова. Той съобщи, че и не желае да ги вижда.
" Принципно отново надебеля. Вие го тълкувайте както си желаете “, отговори той на въпрос за депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
“ГЕРБ и “Продължаваме смяната “, преди време имаше Българска комунистическа партия и Комсомол. " Продължаваме промяната “ мога да ги дефинира като Комсомол. А Пеевски си е статуквото. Движение за права и свободи са неизменима част от статуквото “, сподели някогашният хазартен необут.
" Нито съм бил непосредствен с Къро, нито съм познавал Къро “, призна Божков. 
" Няма никакво значение какъв е Кирил Домусчиев. Почетен жител е, само че няма американски паспорт. Не знам по какъв начин върви следствието. Не ме питайте какво съм казвал там, подписал съм декларация “, разяснява той и предприемача Кирил Домусчиев и дали знае дали той е бил разпитан в следствието. 
" Царя и царицата на черните? Черните останаха без кралица, а белите останаха с царя в шах, само че им дърпа конците в сянка. Партията би трябвало да завърши с цялостна победа на белите. Каква е външната политика на България? Членове сме на НАТО и Европейски Съюз, ние не можем да водим външна политика “, продължи той и дефинира сглобката като безпринципна.
" Мисля да не се занимавам повече с бизнес. Нямам потребност повече от бизнес. Моята идея е България “, посочи той и се оплака, че не знае къде е сбирката му, музей е бил унищожен, а скъпи исторически артефакти, са били изнасяни в кашони.
" Моята идея сега е България да се оправи “, зарече се Божков.
" Не знам дали Любена Петрова е била в Емиратствата, не съм се срещал с нея. Отстраняването на Гешев е мистерия за мен, това просто не ми е ясно “, призна той.
Хунтата ме унищожи, атакува ме, ограби ме, и те ме сложиха под наказания, съобщи той, казвайки за какво е в листата " Магнитски “. Той дефинира обстановката си като все едно Русия да е нападнала Украйна, а Съединени американски щати да слагат под наказания Украйна.
Божков съобщи, че е бил открит елементарно от Европрокуратурата и ме разпита по неговия сигнал по корист с европейски пари. И се оплака от родната прокуратура, че тя не го е намирала макар, че съдът му е пращал призовки за слагане под забраняване на сбирката му. Заяви още, че американците са изразили своето терзание от прибирането му в България.
" Ако слушате нелепостите на този малоумник Кънев, естествено не съм имал бизнес с Пригожин. Преди войната Русия беше един голям пазар, където всеки искаше да се настани, американците също “, разяснява той и изказванията, че е имал бизнес с Евгений Пригожин.
" Чувствам се заплашен, кой е съответно, няма да кажа “, още веднъж призна Васил Божков. Той още веднъж сподели, че бизнесът му е бил погубен единствено за един ден.
" Аз сделки не върша. Както виждате, можеше да заставам 8 месеца в ареста, можеше да бъдат удължени с още осем “, сподели той дали е имал сделка, с цел да се върне у нас. 
Накрая съобщи, че се връща в политиката, с цел да смъкна Борисов от власт. 
" Как ще приключи делото против Борисов, Горанов и Арнаудова, всичко зависи от прокуратурата и съда. Аз не съм отговорен за нищо, всичко е скалъпено, умерено очаквам делата, в случай че изобщо се стигне до съд “, приключи онлайн изявата си Васил Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР