Васил Божков, Делян Пеевски и свързаният с Пеевски висш служител

...
Васил Божков, Делян Пеевски и свързаният с Пеевски висш служител
Коментари Харесай

САЩ удариха със санкции Божков, Пеевски, и агент на Пеевски

Васил Божков, Делян Пеевски и обвързваният с Пеевски върховен чиновник на спецслужбите Илко Желязков са глобени от Съединени американски щати за сериозна корупция. Санкциите против някогашния хазартен необут, против някогашния народен представител от Движение за права и свободи и служителя на Бюрото за надзор на СРС са по Глобалния закон Магнитски.

" Тези дейности са ориентирани против Васил Крумов Божков, бележит български предприемач и олигарх; Делян Славчев Пеевски, някогашен депутат; Илко Димитров Желязков, някогашен заместник-ръководител на българската Държавна организация за механически интервенции, назначен в Националното бюро а надзор на специфични разследващи средства, " се споделя в известието на Службата за надзор на задгранични активи.

Тримата са глобени с декрет 13818 въз основата на закона " Магнитски ", ориентиран против извършители на човешки права и виновни за корупция по света.

" Тези наказания съответстват с спомагателни дейности, взети от Държавния департамент с цел да бъдат обществено обозначени Пеевски и Желязков, както и други, съгласно Секция 7031(с) поради присъединяване им в корупция. "

Санкционирани са и " мрежите " на упоменатите трима българи, които обгръщат 64 организации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР