Васил Бедников от Дупница с радост приема навалелия 30-сантиметров сняг

...
Васил Бедников от Дупница с радост приема навалелия 30-сантиметров сняг
Коментари Харесай

Дупнишки дюнерджия погледна на снега от веселата страна и се метна на шейната, но...

Васил Бедников от Дупница с наслада приема навалелия 30-сантиметров сняг в града, за разлика от съгражданите си. Той впрегна двете си хъскита в шейна и се повози по улиците на града.

За жал шейната мина над огромен камък, затрупан от снега, и Васил Бедников нарани коляното си. Неговият другар Мартин се възползва от злополуката и го смени на шейната, написа " Струма ".



„ Кучетата ги отглеждам от палета. Единият се споделя Ерос, а другият – Арис. Те са татко и наследник. От известно време ги изучавам да се движат във впряг. По този метод ги разхождам. През зимата дърпат шейната и аз върху нея до Вангелова чешма край Дупница. Возя се с тях и по странични улици в града. Уча езика за команди на кучетата – наляво, надясно… Случвало се е да ме извърнат с шейната. Единият дърпа на една страна, другият – на друга, изключително в случай че видят кучета по пътя, само че почти към този момент са привикнали с впряга. С тях вървя и в планината, вързвам ги за кръста, аз се качвам на една дъска и те ме дърпат. Много приятни преживявания имам с моите любимци Ерос и Арис “, описа Бедников.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР