Вашингтон, окръг Колумбия – Нова републиканска буря се разпали около

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Нова републиканска буря се разпали около
Коментари Харесай

Прогресивният американски законодател Омар е изправен пред порицание заради неправилно преведена реч

Вашингтон, окръг Колумбия – Нова републиканска стихия се разпали към члена на Конгреса на Съединените щати Илхан Омар – този път поради хипотетични изказвания, които тя направи по време на тирада на сомалийските американци.

Единственият проблем, съгласно два самостоятелни разбора на речта, е, че думите, които провокираха шума, наподобяват погрешно преведени.

Омар е упрекната, че е споделила на сомалийски, че ще сложи непознатите ползи пред тези на Съединени американски щати, само че от този момент голям брой новинарски издания развенчаха обвиняванията, акцентирайки огромни пропуски във вирусен превод на нейната тирада.

Това обаче не попречи на представителя Марджъри Тейлър Грийн да се възползва от речта. В четвъртък тя показа резолюция в Камарата на представителите за неодобрение на Омар, който е първият сомалийски американец и първият някогашен африкански емигрант, служил в Конгреса на Съединени американски щати.

Грийн упрекна Омар, че „ служи като непознат сътрудник за непозната страна “. В явно тенденциозен гаф тя назова Омар пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР