Вашингтон настоява да се уважава суверенитетът на Украйна и едновременно

...
Вашингтон настоява да се уважава суверенитетът на Украйна и едновременно
Коментари Харесай

Китай с тежки обвинения към Запада: Дойдохте, за да създавате противоречия

Вашингтон упорства да се почита суверенитетът на Украйна и по едно и също време с това съзнателно подценява съответния статут на други страни, за което приказват дейностите на Съединени американски щати по тайванския въпрос. Това сподели през днешния ден на конференция представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин, представен от ТАСС.

" Съединени американски щати споделят, че би трябвало да се почита суверенитетът на Украйна, само че съзнателно накърняват суверенитета на други страни ", сподели представителят.

По думите му Вашингтон се пробва също да манипулира с тайванския въпрос и намерено да се намесва във вътрешните работи на Китай.

" Подобни двойни стандарти провокират всеобщ протест и митинг от страна на интернационалната общественост ", добави Ван.

Той подсети, че Пекин " застава на страната на мира ", поддържа политическото споразумяване на спора в Украйна и е подготвен да играе градивна роля. Говорителят също по този начин означи дестабилизиращата роля на НАТО, която " пристигна даже в Азиатско-тихоокеанския район, с цел да основава несъгласия там ".

" В НАТО би трябвало добре да се замислят. Не би трябвало да се сее безпорядък в Европа и да се пробват да създадат същото с Азия, с целия свят ", означи представителят и добави: " Тези, които употребяват двойни стандарти, наложително ще пожънат плодовете на това, което са създали ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР