Вашингтон. Голям брой членове на крайно-десни организации и бели националисти

...
Вашингтон. Голям брой членове на крайно-десни организации и бели националисти
Коментари Харесай

AFP: Крайно-десни организации се събират в малък град в САЩ, за да попречат на събарянето на статуя на генерал Робърт Лий

Вашингтон. Голям брой членове на крайно-десни организации и бели националисти се чака да се съберат в дребен академични град в Съединени американски щати, с цел да попречат на събарянето на скулптура на военачалник Робърт Лий, един от водачите на Конфедерацията по време на гражданската война в Съединени американски щати, съобщи AFP.
Хиляди бели националисти, в това число поддръжници на организацията Ку-Клукс-Клан се чака да се сблъскат с анти-фашистки деятели в Шарлоствил, щата Вирджиния, където се чака да бъде демонтирана скулптура на военачалник Робърт Лий.
През миналия месец няколко десетки членове на Ку-Клукс-Клан стачкуваха против събарянето на статуята в града, само че бяха много по-малко от контра-протестиращи.
Този път крайно-десните се надяват да са повече, с помощта на наличието на разнообразни организации, които са декларирали, че ще пазят паметника. Те се усещат одързостени от идването на Доналд Тръмп на власт, написа организацията.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР