ВАШИНГТОН (AP) — Създателите на медицински тестове, които отдавна са

...
ВАШИНГТОН (AP) — Създателите на медицински тестове, които отдавна са
Коментари Харесай

FDA поставя лабораторните тестове под федерален надзор в опит да подобри точността и безопасността

ВАШИНГТОН (AP) — Създателите на медицински проби, които от дълго време са избягали от държавния контрол, ще имат към четири години, с цел да покажат, че новите им оферти дават точни резултати, според държавно предписание, на което мощно се опълчва промишлеността за тестване.

Регламентът, финализиран в понеделник от Администрацията по храните и медикаментите, последователно ще вкара контрол върху новите проби, създадени от лаборатории, промишленост за милиарди долари, която съгласно регулаторите основава възходяща опасности за американците. Целта е да се подсигурява, че новите проби за рак, сърдечни болести, COVID-19, генетични болести и доста други болести са безвредни, точни и надеждни.

„ Окончателното предписание, оповестено през днешния ден, има за цел да обезпечи решителен контрол на тези проби, с цел да се подсигурява, че значимите решения в опазването на здравето се вземат въз основа на резултатите от тестванията, на които пациентите и доставчиците на здравни услуги могат да се доверят “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР