Маккарти е изправен пред привидно невъзможна задача, опитвайки се да обедини републиканската партия в Камарата на представителите и да избегне затварянето на правителството

...
Вашингтон — Изправен пред нови предизвикателства пред лидерството си, председателят
Коментари Харесай

Вашингтон — Изправен пред нови предизвикателства пред лидерството си, председателят Кевин Маккарти се опитва да постигне това, което на моменти изглежда невъзможно — работи яростно, за да убеди републиканците в Камарата да дойдат заедно и приемат консервативен законопроект, за да запази федералното правителство отворено.

Това е почти безполезно упражнение, което може да помогне на Маккарти да запази работата си, но има малък шанс действително да предотврати спиране на работата на федералното правителство. Каквото и да предложат републиканците в Камарата, почти сигурно ще бъде отхвърлено от Сената, където демократите и повечето републиканци заедно искат да финансират правителството.

В един драматичен признак на поражение във вторник републиканците в Камарата дори гласуваха срещу собствения им законопроект за защита. По време на шумно следобедно гласуване обикновено популярният законопроект беше върнат от разглеждане, след като крайнодесни консерватори настояха, че искат да видят цялостен план от Маккарти.

сделката, която Маккарти постигна с г-н Байдън по-рано тази година за определяне на федерални нива на финансиране като част от борбата за тавана на дълга. Консерваторите отхвърлиха тази мярка тогава, въпреки че беше одобрена и подписана като закон, и сега се опитват да я премахнат.

Маккарти се опита да обедини републиканците около временен план за финансиране, който той определи като „долно- нагоре" към законодателен подход, договорен от различните му фракции.

Но републиканците в Камарата на представителите закъсняха с усилията, тъй като времето за действие изтича. Каквито и законопроекти да приемат, със сигурност ще заседнат в Сената, където двупартийни групи от сенатори вече са започнали да одобряват собствените си законопроекти за финансиране, някои на нива, по-високи от споразумението Байдън-Макарти.

Приблизително дузината републиканци, които изразиха недоволство от предложението на Маккарти, виждат сегашната безизходица като решаващ момент, за да принудят оратора да изпълни ангажименти за драстично намаляване на основните държавни разходи.

„Ако моята партия няма да устои, какво правилно ли е?" каза Спартц. „Колкото и да е трудно, не мисля, че някой друг ще го направи.“

Когато Спартц беше попитана дали ще подкрепи усилията за отстраняване на Маккарти, тя каза, че е „отворена за всичко“.

Но представителят на GOP Чип Рой от Тексас, който помогна за изготвянето на предложението, почти не предизвика колегите си членове на Freedom Caucus и други „така наречени консервативни колеги“ да отхвърлят пакета – особено неговите разпоредби за „мечтания законопроект“ за сделки с мигрантите на границата на САЩ с Мексико.

„Ако моите консервативни колеги искат да гласуват против това, обяснете това“, каза Рой. се придържат към 1,47 трилиона долара за годишно дискреционно финансиране, което първоначално бяха предоставили по-рано тази година, за да увеличат лимита на дълга на нацията.

С приемането на това начално предложение през април Маккарти успя да принуди г-н Байдън и Сената, държан от демократите, да седнат на масата за преговори и в крайна сметка да приеме компромис, който намали федералните разходи. Остава да видим дали ще успее да направи подобно постижение отново.

„В момента хвърляме всичко на стената“, каза конгресменът Майк Гарсия, републиканец от Калифорния.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР