Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Иранските власти тайно са погребали тялото на журналист от Радио Свободна Европа

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Иранският Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война е уведомил фамилията на журналиста от Радио Свободна Европа Реза Хагигатнеджад, че тялото му е било скрито заровено на място отвън родния му град Шираз.

45-годишният Хагихатнеджад умря от рак в Берлин на 17 октомври. Тялото му беше превозено до Иран за заравяне на 25 октомври. То обаче по този начин и не беше предадено на родителите му, откакто дойде в Иран.

На 27 октомври майката на журналиста Бейгумджан Раеиси разгласява видеозапис, в който споделя, че тялото на сина й е.

На 28 октомври представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс прикани иранските управляващи да предадат тленните остатъци на фамилията на журналиста..

„ Отношението към Реза Хагигатнеджад акцентира какъв брой доста се опасява управлението на Иран от публицистите даже след гибелта им “, сподели той.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Радио Свободна Европа Джейми Флай назова отношението на иранския режим към фамилията на Реза Хагигатнеджад " позорно и непоносимо ".

Този случай става факт на фона на опитите на иранските управляващи да потушат митингите, провокирани от гибелта на 22-годишната Махса Амини.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР