Вързано за пикап куче, беше влачено по варненски булевард. Видеоклипът,

...
Вързано за пикап куче, беше влачено по варненски булевард. Видеоклипът,
Коментари Харесай

Жесток човек върза куче за колата си и го влачи по варненски булевард


Вързано за пикап куче, беше влачено по варненски бул.. Видеоклипът, които демонстрира жестокото отношение към животното провокира вълна от отвращение в обществените мрежи.

Васил Калчев се прибира пеш, когато вижда ужасната панорама. „ Покрай мен мина пикап с вързано за него безжизнено куче... Бях шокиран – измежду бял ден в центъра на Варна....”, споделя очевидецът на случката пред БТВ.

По информация на природозащитници, водачът е карал километри с вързаното животно.

Елена Николаева от „ Анимал Хоуп България” изяснява, че жестокостта е следена от хора и деца, возещи се в коли зад него. „ Това е закононарушение освен към животното, което е свиреп убито, това е закононарушение към обществото. Просто не би трябвало да има никаква търпимост”, означи още Елена Николаева.

Сред възмутените е и депутатът Нели Петрова, осиновила две кучета. Тя признава, че зоополицията у нас едвам прави първите си стъпки. „ Полицията би трябвало да има по-големи пълномощия, да има подготвени зоополицаи, които да имат пълномощия след един подобен случай като през вчерашния ден във Варна, индивидът да бъде задържан”, сподели Нели Петрова.

Очевидците са сигнализирли полицията. Установен е притежателят на автомобила, обяснява се кой е карал. Започнало е досъдебно произвеждане за проявена свирепост към животно.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР