Варненският щангист Христо Христов коментира за Петел, че още след

...
Варненският щангист Христо Христов коментира за Петел, че още след
Коментари Харесай

Първи думи на Христо Христов след европейската титла

Варненският щангист Христо Христов разяснява за „ Петел ”, че още след изхвърлянето бил уверен, че печели европейската  титла в категория +94 кг при кадетите до 17 години в Милано.

След като бе награден със златния орден и химнът на България прозвуча в негова чест, Ицо даде проба за допинг, а по-късно разкри своите усещания от надпреварата пред „ Петел ”.

Ето първите думи на Христо Христов след третата му европейска купа:

„ Бях добре квалифициран и убеден в силите си, и още след изхвърлянето към този момент знаех, че съм европейски първенец. В първото придвижване реализирах резултатите, които планирахме, с едно малко изключение. Бях подготвен да изхвърля 168 кг в третия опит, само че не ми разрешиха да заявя тази тежест с аргумента, че времето е изтекло. Това, обаче не беше по този начин, защото оставаха 1 минута и 30 секунда за поръчката. Затова приключих със 166 кг.

В изтласкването ме ощетиха за повторно при третия опит на 203 кг. Видях, че се появи светлината на таблото и по тази причина пуснах щангата, само че след това се оказа, че сигналът от съдийската маса се забавил и е пристигнал след светлината.

Иначе на този холандец повече няма да му дам златен орден в идващите надпревари, в които участваме дружно, както в двете придвижвания, по този начин и в дуела.

Щастлив съм, че напущам кадетите с три от три вероятни евротитли, само че не преставам да настоявам, че международната за кадети до 17 години е най-значимата за мен.

За отмора време няма да имам. Още откакто се прибера във Варна във вторник, влизам в залата, защото желая да се показва на най-високо равнище на младежката Олимпиада в Аржентина през октомври. Това е моята съществена цел за тази година. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР