Варненският районен съд осъди на година затвор, отложена с 4

...
Варненският районен съд осъди на година затвор, отложена с 4
Коментари Харесай

Варненският съд осъди 55-годишен мъж, подпомогнал телефонни измамници

Варненският областен съд осъди на година затвор, отсрочена с 4 година изпитателен срок 55-годишен мъж от Варненско за телефонна машинация. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признание на виновността от подсъдимия и понижаване с 1/3 на определеното наказване.
Подсъдимият бе приет за отговорен в това, че на 13 март 2023 година във Варна, в съучастничество като помощник с неустановено по делото лице, умишлено улеснил осъществяването на машинация във връзка с стара жена. На посочената дата в региона на един от моловете във Варна той получил от пострадалата сумата от 9 300 лв. и 100 британски паунда, за да ги предаде на незнайния причинител, в резултат на възбудено и поддържано у нея подвеждане от незнайния причинител, че предаването на парите е
належащо за оказване на подпомагане в полицейска интервенция по залавяне на лица, които малко преди този момент били отправили по телефона закани за живота й. Междувременно, откакто потърпевшата жена склонила да изтегли спестяванията си и да „ спомага на полицията “, неустановеният по делото причинител, посредством позвъняване по телефона от румънски оператор, се свързал с 55-годишния обвиняем и го убедил да прибере пакет с пари от жена пред входа на мола, след което незабавно да ги занесе с автомобила си в Румъния.

Непознатото лице обяснило на подсъдимия, че се занимава с извозване на дограма до България и за осъществяването на незабавната „ поръчка “ по доставка на парите ще получи сума от 600 лв.. Подсъдимият, дружно със свой роднина, се придвижил до Румъния и малко след прекосяването на границата при непрекъснато упътване и поддържана телефонна връзка с непознатото лице оставил парите на указано място наоколо до изоставена бензиностанция.
С вземането на пакета с парите и преместването им, 55-годишният подсъдим е улеснил осъществяването на измамата и е подпомогнал неустановения причинител в приемането на непознати пари.

Подсъдимият е неосъждан. В негова тежест са направените разходи по делото. Присъдата подлежи на обжалване или митинг в 15-дневен период, оповестиха от пресслужбата на Варненския областен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР