Същото искане има и за лидери на ХамасМеждународният наказателен съд

...
Същото искане има и за лидери на ХамасМеждународният наказателен съд
Коментари Харесай

Извънредно: Нетаняху като Путин. Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за ареста му като военнопрестъпник

Същото искане има и за водачи на „ Хамас ”

Международният углавен съд да издаде заповеди за арест на водача на „ Хамас ” Яхия Синуар и на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството поради офанзивите против Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа. Това изиска основният прокурор на съда Карим Хан, написа CNN, съобщи Нова тв.

Хан уточни, че ще изиска заповеди за арест на израелския министър на защитата Йоав Галант, както и за двама други висши водачи на „ Хамас ” - Мохамед Диаб Ибрахим ал Масри и Исмаил Хания, политическият водач на организацията.

Заповедите против израелските политици бележат първия път, когато Международният углавен съд взема на прицел водача на непосредствен съдружник на Съединени американски щати. Решението слага Нетаняху паралелно до съветския президент Владимир Путин, за който Съдът издаде заповед за арест поради войната в Украйна.

Състав от съдии от Международния углавен съд ще прегледа молбата на Хан за заповедите за арест. Той сподели пред CNN, че обвиняванията против Синуар, Хания и Ал Масри включват „ изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване и полово посягане при задържане ”.

„ Светът беше шокиран на 7 октомври, когато хората бяха изведени от спалните си, от домовете си, от другите кибуци в Израел ”, акцентира Хан и добави, че „ хората са страдали извънредно доста ”.

Обвиненията против Нетаняху и Галант включват „ изтребване, причиняване на апетит посредством война, в това число отвод на доставки на филантропична помощ, съзнателно ориентирани към цивилни в спор ”, сподели Хан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР