Варненският окръжен съд отказа за измени мярката "задържане под стража“

...
Варненският окръжен съд отказа за измени мярката "задържане под стража“
Коментари Харесай

Съдът попари Теодор, удушил пенсионер, посегнал сексуално на съпругата му

Варненският областен съд отхвърли за промени мярката "задържане под стража “ в по-лека на 30-годишния Теодор И., упрекнат в опит за ликвидиране и кражба на дядо, търсил наематели, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Варненският областен съд остави без почитание настояването за изменение на мярката за неотклонение на мъжа от "задържане под стража “ в по-лека. Той е обвиняем по обвиняване в опит за ликвидиране на 85-годишен мъж и за кражба, която направил, с цел да прикрие следите си.

Припомняме, че Теодор се срещнал с жертвата си при започване на май 2019 година по публикация във вестник. 85-годишният дядо живеел самичък и решил да потърси човек, който да се грижи за него и на който да припише жилището си.

Теодор откликнал на обявата на пенсионера, защото мъчно плащал наема на къщата, която обитавал със брачната половинка си и двегодишното си дете. Старецът харесал фамилията и декларирал, че ще им трансферира жилището си против прехрана и гледане.

На 12 май тримата посетили възрастния мъж. Дядото обаче направил непристойно предложение на Теодор - да склони жена си да прави секс с него. Още първия ден на трапезата домакинът почнал да опипва под масата младата жена. Теодор му направил забележка, само че възрастният траял с неприемливото държание. Съпругата на подсъдимия взела детето и излязла до близкия магазин.

Тогава Теодор сграбчил хавлия, усукал я и опитал да удуши стареца. Ударил го по главата с пълен учебник по вътрешни заболявания и го повалил на земята. После го налагал с юмруци и ритници, до момента в който възрастният мъж спрял да мърда. Тогава Теодор събрал всички предмети, по които имало негови следи, отмъкнал портмонето на жертвата с 1050 лева и напуснал жилището дружно със фамилията си.

Обезобразеният дядо бил открит на идващия ден от наемателка. Бил откаран в болница, само че по-късно умрял. Назначената тройна съдебномедицинска експертиза открила, че е умрял от изострен инфекциозен развой. Теодор бил оголен, упрекнат и арестуван под стража.

Обвинителният акт беше импортиран в Окръжен съд – Варна през октомври 2019 година, като правосъдното разследване е към края си.

Пред съда отбраната на Теодор И. уточни, че желаят по-лека мярка за неотклонение, с цел да може мъжът да се грижи за брачната половинка и детето си.

Тричленният състав на Варненския областен съд като взе поради мненията на страните реши, че не са налице нови условия, които да постановат преразглеждане на избраната първичната мярка за неотклонение "задържане под стража “.

Предвид тежестта на закононарушенията и финалния стадий на правосъдното разследване, съдът реши че все още избраната мярка за неотклонение "задържане под стража “ се явява най- съответна и отхвърли изменението й в по-лека.

Определението на Окръжен съд - Варна предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Следващото правосъдно съвещание по делото е планувано за 23.09.2020г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР