Варненският окръжен съд определи временно задържане под стража, за срок

...
Варненският окръжен съд определи временно задържане под стража, за срок
Коментари Харесай

Съдът задържа украинец, разследван в родината си за участие в организирана престъпна група

Варненският областен съд дефинира краткотрайно задържане под стража, за период до 40 дни, по отношение на украинския жител Ихор Й. По искане на правосъдните управляващи в родината му, той е разгласен за интернационално търсене, с желание за екстрадиция. В Украйна е разследван за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, правила отвличания с користна цел.

Европейската заповед за задържането му е издадена от Малиновския областен съд в Одеса.

Ихор Й. е бил арестуван на 24 февруари тази година от чиновници на Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Защитата му помоли съда за установяване на по-лека мярка от " задържане под стража “, защото не съществувал риск от укриване. В тази връзка бяха показани контракт за наем на жилище, документ за краткотрайна отбрана и непреведени медицински документи. Те, съгласно юриста на Ихор Й., доказвали че той страда от хронично заболяване, поради което бил освободен от военна работа в Украйна.

Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ за период до 40 дни, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на украинските управляващи за екстрадицията му.

Определението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР