Варненският окръжен съд одобри споразумение с четирима подсъдими за отвличане

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение с четирима подсъдими за отвличане
Коментари Харесай

Осъдиха четирима, отвлекли и ограбили сириец

Варненският областен съд утвърди съглашение с четирима подсъдими за похищение на сирийски жител , оповестиха от съда. Обвиняемите са откраднали пари и движимости от отвлечения.

За действието причинителите получиха една ефикасна и три условни присъди . Затвор за 4 години при първичен период режим получи иракчанинът Ромъл М ., който е осъждан и преди.

Тримата подсъдими Румяна М., Димитър М. и Йордан Б . се съгласиха с наказването 3 години " отнемане от независимост ", чието изтърпяване се отсрочва с установяване на изпитателен период от 5 години. Те са и с пробационна мярка " наложителна регистрация по сегашен адрес " за период от 3 години в границите на изпитателния период , с честота два пъти седмично, гласи известието на съда.

Четирима подсъдими се признаха за отговорни в това, че на 21 януари 2014 година са отвлекли сирийския жител Аля Д. Четиримата са откраднали негови пари и мобилни телефони на обща стойност 12 976 лева

През януари 2014 година сирийския жител Аля Д ., напуснал страната си няколко месеца по-рано, бил настанен в бежански лагер в село Пъстрогор. По съвет на брат си, който се намирал в Германия, сириецът се свързал с иракчанина Ромъл М ., който по това време живеел в село Синдел. Иракчанинът се занимавал с трафик на бежанци от България до Германия. Услугата коствала 6 000 евро.

Това била повода на 21-и януари, в региона на Централна поща във Варна, Аля да се види с Ромъл М. и Румяна М.- също от Синдел. Сириецът изтеглил и им дал желаната сума.

Двамата, виждайки че сириецът разполагал с парите, се обадили на брата на Румяна - Димитър М. и на Йордан Б . от Вълчи дол и поискали от тях да го отведат на безлюдно място и да му лишават сумата.

На уговорено място, Аля Д. се тормозил, защото в един миг към него се събрали много хора, които му се сторили подозрителни. По тази причина, той изискал да се върне в София. Иракчанинът Ромъл М . му предложил да го закарат до хотел, само че откакто сириецът отказал, Димитър М. го вкарал със мощ в автомобила и дружно с Йордан Б. потеглили към курорта Албена.

На отбивка наоколо до Кранево те свалили Аля от колата, взели му парите и счупили двата му мобилни телефона . Малко по-късно инцидентно преминаващ мъж намерил сириеца и се обадил в полицията.

Подсъдимите се признаха за отговорни и одобриха съглашението, което непринудено са подписали. Те се отхвърлят от правосъдното разглеждане на делото по общия ред. За да бъде реализирано съглашението, те са възстановили присъдена равноценност на изчезналите пари и предмети на закононарушението - сумата от 12 976 лева .

Подписаното съглашение влиза в действие незабавно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР