Варненският общински съвет се събира за 22-ри път от началото

...
Варненският общински съвет се събира за 22-ри път от началото
Коментари Харесай

Какво ще решава местният парламент на днешното си заседание

Варненският общински съвет се събира за 22-ри път от началото на мандата. Общинското съвещание стартира в 9.00 часа и поради дългия дневен ред се планува да продължи и на следващия ден.

Общинските съветници ще гласоподават актуализацията на бюджета за тази година, както и предлагането за вдишване на нов общински дълг. Заемите ще са два. Единият е за към 20 милиона лв., с които ще бъдат финансирани три европейски плана и въвеждането на „ синя зона ”. Другият заем е в размер на 36 млн. лева и ще бъде употребен за строителството на булевардите „ Левски ” и „ Сливница ”.

Определяне на дял за 2017 на общинските търговски сдружения и разпределяне на 90 000 лв. помощ на общините Бургас и Камено, потърпевши от наводнения.

Местният парламент ще гласоподава и предлагането Автогарата на бул. ”Владислав Варненчик ” да поеме обслужването на всички междуселищни линии, с цел да не се прекъсва обслужването на линиите след унищожаване на Частната автогара.

Съветниците се чака да одобрят и предлагането автобусна линия 409, която свързва Аксаково със „ Златни пясъци ”, да бъде включена в транспортната скица на Община Варна.

Именуването на улици в селищно образувание Летището край село Звездица и във варненските местности Планова и Добрева чешма е измежду останалите точки в дневния ред.

На разискване и гласоподаване в зала „ Пленарна ” ще бъде подложена и Стратегията за развиване на физическото образование и спорта на територията на Община Варна за интервала 2018-2020./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР