Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който изпълнява временно длъжността митрополит

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който изпълнява временно длъжността митрополит
Коментари Харесай

Варненският митролопит се срещна с протестиращия отец Иван

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който извършва краткотрайно длъжността митрополит на Сливенска епархия, се срещна с протестиращия към този момент четвърти ден отец Иван Янков.

Двамата разговаряха на четири очи в постройката на Сливенската митрополия, пред която се организира митинга. В седмицата на поста имаме три значими думи – " смирение, пост и молитва " и църковните въпроси какъвто е изборът на митрополит, би трябвало да се вземат решение в църковна конюнктура, сподели дядо Йоан след срещата.

Той изрази вяра, че няма да се стига до дисциплинарни ограничения против отец Иван. Самият духовник разгласи, че не са стигнали до единодушие и митингът продължава. Към гладната стачка се причислиха и трима миряни.

" Предложих на дядо Йоан,всички сливенски свещеници, които разбрах, че са 99 на брой1 ги приканвам да дойдат да се подпишат тук за или срещу Йеротей и тези листи дядо Йоан да ги вземе да ги занесе в Светия синод да види какви са желанията на сливенското духовенство ", сподели отец Иван Янков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР