Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на обвинен в

...
Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на обвинен в
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на обвинен за опит за грабеж

Варненският апелативен съд удостовери задържането под стража на упрекнат в опит за обир, съпроводен с приложимост на мощ и осъществен при изискванията на рисков рецидив, оповестиха от съда. Най-тежката мярка за процесуална насила е била взета от Варненския областен съд, само че Наско Г. я апелира пред горната инстанция.

Прокуратурата е повдигнала против него обвиняване за това, че на 26 октомври във Вълчи дол е направил опит да отнеме непозната чанта с персонални движимости и документи от владението на различен мъж, негов прочут, като е използвал мощ. Нанесъл на притежателя удари, а опитът за обир е останал незавършен с намесата на очевидци.
 

Спорът сред отбраната и представителя на Апелативната прокуратура е редуциран до съществуването на заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение от страна на обвинения при по-лека мярка за неотклонение.

Съдът взе поради, че действието е тежко съзнателно и се санкционира с отнемане от независимост. От доказателствената цялост може да се изведе обосновано съмнение за авторството на действието от страна на обвинения. Основателното съмнение на прокуратурата се поддържа от свидетелските показания и процесуално-следствените дейности. Макар да не позволи заплаха на се укрие, правосъдният състав откри за действителен рискът Наско Г. да извърши закононарушение при по-лека мярка. 24-годишният мъж е неведнъж осъждан. За последно това е станало през 2020 година Деянието, предмет на актуалното произвеждане, е осъществено единствено няколко месеца след изтърпяването на последното дейно наказване. Тежката предишна съдимост и неприятните характеристични данни обосновават съществуването на заплаха от укриване, стимулира се Апелативен съд - Варна.

Определението, с което въззивната инстанция удостовери ареста на Наско Г., упрекнат в опит за обир, съпроводен с приложимост на мощ и в изискванията на рисков рецидив, не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР