Варненка може да се похвали, че е обиколила повече от

...
Варненка може да се похвали, че е обиколила повече от
Коментари Харесай

Приключенията са й в кръвта: Варненка посети 105 държави

Варненка може да се похвали, че е обиколила повече от половината страни по света. Тя се споделя и до момента е била в 105 страни. От седемте континента не е стъпвала единствено на Антарктида, където доста желае да отиде.

За себе си Адриана Обретенова споделя, че е необмислен авантюрист. Качвала се е на 6000 метра височина, гмуркала се е на 30 метра дълбочина. Има всеобхватни ползи, като се зарежда от планините, моретата и вулканите.

 „ Не съм привързана към движимости, а към мемоари ”, споделя пътешественичката, която е лицензиран екскурзовод. Тяе известна в обществените мрежи с екзотичните си пътешествия, от които към този момент години наред споделя фотоси и усещания.

Извън Европа последно е била в Малайзия. Следващото й странствуване ще бъде в Южна Америка. През декември възнамерява да посети Аржентина, Чили, Парагвай и Уругвай.

 Южна Америка и Африка не са доста спокойни места за пътуваща сама жена. Приятно се пътува в Азия, защото континентът е туристически създаден и транспортъте добре организиран, демонстрира опитът на Адриана Обретенова.

 По време на своите пътувания варненката не си води дневник. Такъв са нейните фотоси. Тръгва на път с два фотоопарата, снима доста и с телефона си. Задължително поставя в багажа си 7-8 антибиотика и всевъзможни смазки, защото зад граница пътешественичката от Варна много постоянно се е разболявала. В Индия е хващала дизинтерия и въшки. Драскана е била от комодски варан.

 Правила е доста щури неща, като да вземем за пример да свети с фенерче в очите на кайман. Била е в базовия лагер на Еверест, където изкачва два 6-хилядника, без в миналото да е ходила на Рила или Пирин.

 По време на десетките си пътувания по света е имала и не доста приятни прекарвания. В Гватемала са я обирали 6 пъти. В Северен Лаос пък е прекарвала 57 часа в рейс с кокошки и без климатик.

 Варненката споделя още, че от всяка страна, която посети, купува по 9 магнита – по три за трима свои близки. Самата тя обаче колекционира маски, картини, сувенири и други забавни предмети. Написала е три книги, сега работи над четвърта.

Повече за обичащата приключенията варненка и нейните прекарвания можете да чуете в прикаченото аудио.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР