Варна. Варненският районен съд взе най-адекватната мярка за неотклонение спрямо

...
Варна. Варненският районен съд взе най-адекватната мярка за неотклонение спрямо
Коментари Харесай

Вяра Алексиева, Районна прокуратура – Варна: Съдът взе най-адекватната мярка за неотклонение спрямо задържания след побоя над дъщеря си Христо Христов

Варна. Варненският областен съд взе най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на арестувания след побой над малолетната си щерка татко – Христо Христов. Това съобщи след съвещанието на съда представителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Тя изрази удовлетворение, че съдът е почел настояването на прокуратурата мъжът да остане в ареста, защото съществува действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение.
На 45-годишния Христо Христов са повдигнати две обвинявания, след нанесения на 1 март побой над щерка му Девора. Едното е за това, че е нарушил заповед за отбрана от домашно принуждение, а другото е за закана за ликвидиране. По думите на прокурор Алексиева, при положение, че бъде приет за отговорен, по първото обвиняване Христов може да получи до 3 години затвор или санкция, а по второто – до 6 години отнемане от независимост. Представителят на държавното обвиняване добави, че решението на съда е било стимулирано и от обстоятелството, че обвиненият е опитал да избяга от органите на реда през прозореца сега на задържането му в фамилния хотел в курортен комплекс „ Чайка “.
Същевременно, отвън правосъдната зала и след съвещанието, юристите на обвинения – Васил Василев и Георги Георгиев, обявиха, че клиентът им не се е опитал да избяга от служителите на реда, а е желал да постави завършек на живота си, скачайки от четвъртия етаж. Според бранителите на мъжа му било „ пристигнало до гуша “ от фамилните кавги с някогашната му жена по отношение на правата по отношение на две от децата им. По думите на юрист Василев против подзащитния му имало над 20 тъжби за домашно принуждение.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР