Варна. Студентите от Медицински университет – Варна извоюваха приза Комплексен

...
Варна. Студентите от Медицински университет – Варна извоюваха приза Комплексен
Коментари Харесай

Варна: Медицинският университет в града е комплексен победител в XIX-ата Варненска Универсиада

Варна. Студентите от Медицински университет – Варна извоюваха наградата „ Комплексен победител “ в XIX-ата Варненска Универсиада. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Варна . Бъдещите медицици заслужиха признанието след оспорвани надпревари по спортните терени във Варна сред студенти от 6 варненски университета.
В стилна гала по награждаване, която се организира в залата на Юнашкия салон на 28 април, бяха наградени всички студенти медалисти в деветте типа спорт (волейбол – мъже и дами, мини футбол, баскетбол мъже и дами стрийтбол 3х3, боулинг, тенис на корт, шахмат, плуване, тенис на маса, лекоатлетически крос). Безапелационен първенец със седем шампионски трофеи във всички спортове е Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - Варна, като огромната премия връчи Кристиан Димитров, шеф дирекция „ Спорт “ при Община Варна на Ректора на Университета проф. доктор Красимир Иванов.
Проф. Иванов поздрави персонално спечелилите и изрази възприятието си на горделивост от постигнатите резултати. „ Пожелавам на студентите да са здрави, да имат триумфи в учението, както в спорта, да станат толкоз положителни лекари, каквито спортисти са сега. Изключително съм задоволен, че един от относително дребните университети във Варна става сложен победител във Варненската универсиада. Това ни радва, само че също по този начин ни ангажира като управление да продължаваме да влагаме в младежките действия и особено в спорта, тъй като няма университет без спорт. Всеки сполучлив университет сполучливо развива и спорта. Затова съм извънредно благополучен и горделив с нашите студенти “, сподели проф. Иванов след церемонията по награждаването.
Отборите на МУ - Варна извоюваха първи места и златни медали в надпреварите по плуване, волейбол мъже и дами, боулинг, тенис на корт и футбол (първи отбор). Сребърни медали завоюваха тимовете по шах и баскетбол и бронзови оценки в лекоатлетическия крос и футбол (втори отбор). МУ - Варна завоюва в надпреварите общо 1774 точки и купата за сложен победител, на второ място се класира Икономически университет – Варна с 1737 точки, на трето място студентите от ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ с 1267 точки, следвани от ТУ, ВСУ и ВУМ.
Всички наградени получиха от уредниците от Общината купи, медали, плакети, грамоти и предметни спортни награди. ХIX-ата Варненска Универсиада се провежда и организира от Община Варна, Студентските препоръки и Академичните звена отговарящи за спорта в университетите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР