Варна. Пълноценният студентски живот на нашите възпитаници е едно послание

...
Варна. Пълноценният студентски живот на нашите възпитаници е едно послание
Коментари Харесай

Проф. Силвия Борисова, Медицински университет – Варна: Пълноценният студентски живот на възпитаниците ни е послание към бъдещите кандидати и интересът към специалностите е висок

Варна. Пълноценният студентски живот на нашите ученици е едно обръщение към бъдещите претенденти и интереса към специалностите ни е висок. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна проф. Силвия Борисова, началник на Катедра „ Здравни грижи “ в Медицински университет – Варна. „ Медицински университет – Варна предлага извънредно новаторска среда за образование, съвременна клинична база, благоприятни условия за продължаващо образование и кариерно развиване. Също по този начин сполучливо е осъществена в самия университет и електронна система за допълващо образование за преподаватели и за студенти, система за електронно администриране, както от страна на преподавателите, по този начин и на студентите. Самите студенти в Медицински университет – Варна имат извънредно подкрепяща, креативна среда “, заключи проф. Борисова. По думите й от ден на ден понижава наклонността здравните експерти да търсят реализация отвън страната, като огромна част от възпитаниците на висшето образователно заведение декларират, че са решили да работят в България.
„ Изключително сме щастливи с нашите студенти, тъй като те са будни, дейни, виновни, както към своето образование, по този начин и към своята реализация. Важно за всеки млад експерт, вложил време и средства в своето образование, е несъмнено и достойното възнаграждение, само че от голяма важност за тях е и средата, в която се образоват и работят – модерните зали, лаборатории, опциите за продължаващо образование, за професионална подготовка. Студентите в Медицински университет – Варна и в университетските клинични бази това го намират, това е обезпечено и те се осъществят сполучливо у нас “, сподели още тя. Проф. Борисова добави, че медицинските експерти носят специалността в сърцето си и за тях са значими динамичността, отговорността и моралните устои, които носи тя със себе си. По думите й от далечни времена експертите по здравни грижи оказват състрадание, което се характеризира с високо мъжество, състрадание и съчувствие, които дефинират значително и техния професионален път.
Бояна АТАНАСОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР