Варна е на първо място по брой на приемни семейства

...
Варна е на първо място по брой на приемни семейства
Коментари Харесай

Варна е №1 по приемни семейства

Варна е преди всичко по брой на приемни фамилии в страната, като към края на 2019 година те са 142, а общият брой на децата, минали през услугата, е 171, оповестиха от дирекция "Социални действия ". В поддръжка на процеса за деинституционализация на обществените услуги за деца и младежи се осъществят два плана, чието осъществяване ще продължи и през актуалната година. Целта е основаване на резистентен модел за развиване на заместваща фамилна грижа за деца, настанени в профилирани институции, и на деца в риск от занемаряване.

При даването на обществената услуга „ Приемна грижа”, се обезпечава финансова поддръжка на децата, настанени в приемни фамилии на нейната територия, посредством погашение на месечни средства. Те се дефинират по отношение на обезпечения най-малък приход, избран за страната и според от възрастта на съответното дете, осведоми Фокус.

Софиянка отгледа 18 изоставени деца като свои

Вторият план „ Общностен център за деца и фамилии “, който е със период на осъществяване до края на актуалната година, финансира осъществяването на 6 услуги за деца с и без увреждания.
Основната цел е предварителна защита на общественото изключване, посредством даване на интегрирани услуги за поддръжка на деца от 0 до 7 години и техните фамилии, а до сегашния миг услугите са употребени от 2 637 деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР