Вариантът за използване на Северен поток 2 беше изключен от

...
Вариантът за използване на Северен поток 2 беше изключен от
Коментари Харесай

Германия признава, че опитите за замяна на руския газ са се провалили

Вариантът за потребление на " Северен поток 2 " беше изключен от управляващите на страната заради режима на наказания на Съединени американски щати

Планът на вицеканцлера, министър на стопанската система и опазването на климата на Германия Роберт Хабек да размени съветския тръбопроводен газ с морски доставки на полутечен природен газ (LNG) се провали. Това сподели в изявление за Bild депутатът в Бундестага от Християндемократическия съюз (ХДС) Торстен Фрай.

„ Стратегията за полутечен природен газ на министър Хабек се провали и няма да размени количеството газ, от което ще се нуждаем през идната зима и в обозримо бъдеще. Ето за какво би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да запълним бързо газовите складове “, сподели Фрай, предава РИА Новости.

Планът на министъра беше да достави 13 милиарда кубически метра газ на Германия по море през първата половина на 2023 година, което да размени доставките от Русия.

Както изясни пред изданието Мартин Крьогер от Съюза на корабособствениците, казусът е в невъзможността да се намерят съдовете, нужни за превозване на такова количество LNG.

„ Няма превозвачи за полутечен природен газ в немския търговски флот, които могат да транспортират полутечен природен газ на дълги дистанции. Общо съвсем 500 LNG танкера са налични по целия свят, само че търсенето от други райони е доста огромно “, сподели специалистът.

В същото време Роберт Хабек изключи опцията за потребление на газопровода " Северен поток 2 " за превъзмогване на енергийната рецесия.

„ До „ Северен поток 2 “ няма достъп, той е под наказания... от американския санкционен режим. Не, това не е вид ", сподели той.

Предложение за разглеждане на опцията за краткотрайна употреба на „ Северен поток 2 “ по-рано направи в изявление за вестник Reinische Post представител на Лявата партия на Германия, началник на комисията по енергийни и климатични въпроси Клаус Ернст. „ Федералното държавно управление би трябвало да направи всичко, с цел да подсигурява енергийната сигурност. Възможно е даже да се приказва [с Русия] за краткотрайно стартиране в употреба на „ Северен поток 2 “, в случай че енергийната сигурност не може да бъде обезпечена по различен метод “, сподели той, представен от ТАСС.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР