Върховният законодателен орган на Китай в събота прие закон за

...
Върховният законодателен орган на Китай в събота прие закон за
Коментари Харесай

Заради конфликта със САЩ Китай прие закон за износа

Върховният законодателен орган на Китай в събота одобри закон за надзор на износа, който разрешава на държавното управление да подхваща дейности против страни, които злоупотребяват с контрола върху износа по метод, който вреди на ползите на страната. Той ще влезе в действие на 1 декември, заяви Радио Китай.

Според новия закон, държавното управление може да предприеме реципрочни ограничения против всяка страна или район, която злоупотребява с ограниченията за надзор на износа и съставлява опасност за националната сигурност и ползи на Китай.

Приемането на закона идва на фона на поставените предходната седмица от Съединени американски щати ограничавания за експорт на компанията „ Semiconductor Manufacturing International Corp “, която е най-големият китайски производител на чипове. Администрацията на Тръмп предприе и разнообразни ограничения против софтуерния колос „ Хуауей “ и приложенията TikTok и WeChat.

Съединени американски щати не разрешиха от 20 септември свалянето на американска територия на създадените в Китай мобилни приложения TikTok и WeChat. От тази дата се стопира разпространяването на двете приложения, техни ъпдейти и свързани с тях кодове посредством американски магазини за мобилни приложения. Не се позволява също по този начин превеждането на парични суми посредством WeChat.

Предлагането на интернет хостинг, мрежи за разпространяване на наличие, услуги по пренос на файлове и пиъринг към WeChat, както и потреблението на кода на приложението в различен програмен продукт или услуги също са обхванати от възбраната.

От 12 ноември същите ограничавания ще се отнасят и за TikTok, в случай че до тогава не се подпише договорката за пазаруването на приложението, което сега е на китайската компания ByteDance, от американския софтуерен тръст Oracle.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР