Върховният съд на САЩ постанови, че сексуалните малцинства са защитени

...
Върховният съд на САЩ постанови, че сексуалните малцинства са защитени
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ: Сексуалната ориентация не е причина за уволнение

Върховният съд на Съединени американски щати постанови, че половите малцинства са предпазени от механизмите за битка с дискриминация на работното място, оповестява Франс прес.
" Днес би трябвало да решим дали един шеф може да уволни някого, единствено тъй като служителят е хомосексуален или транссексуален, отговорът е явен - законът го не разрешава ", се споделя в решението на магистратите. То е подкрепено от 6 от 9-мата съдии във висшия орган.
Решението се разграничава от позицията на президента Доналд Тръмп по тематиката, акцентира Франс прес. В Съединени американски щати съществува федерален закон от 1964 година не разрешава дискриминация " по сексуален симптом ", само че някои съдилища, както и администрацията на Тръмп, считат, че това се отнася до разликата мъже-жени и не важи за половите малцинства.
През 2015 година Върховният съд на Съединени американски щати позволи еднополовите бракове, само че бранителите на половите малцинства се притесняваха, че двамата висши съдии, които Доналд Тръмп номинира след избирането си за президент, ще създадат съда по-консервативен.
Именно един от тези двама съдии - Нийл Горсъч, написа решението на болшинството и се причисли към четиримата прогресивни съдии и ръководителя на съда Джон Робъртс, отбелязва Франс прес.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР